Over 700.000 nordmenn blir plaget på mobilen

Mer enn 700.000 nordmenn over 18 år opplyser at de har mottatt plagsomme oppringninger eller ubehagelige tekstmeldinger. Det kommer frem i en nasjonal undersøkelse om mobil adferd som Infact har utført for mobilselskapet Chess.

– Det er over fem millioner mobilabonnementer i Norge, og vi antar at 3,6 millioner nordmenn er aktive mobilbrukere. To av ti spurte oppgir å ha mottatt ubehagelige oppringninger eller SMS. Basert på antallet mobilbrukere utgjør dette 720.000 nordmenn. Det er et svært høyt tall, forteller markedsdirektør Jarle Alvær i Chess.

Undersøkelsen avdekker også et ulikt mønster om man bryter tallene ned på landsdeler. Èn av fire vestlendinger har opplevd ubehag når fremmede har ringt eller kontaktet dem på tekstmelding, 13 prosent forteller om oppringninger mens drøyt åtte prosent har mottatt ubehagelige tekstmeldinger. Mer enn fire prosent har opplevd begge deler.

I Oslo er det samlede tallet over hele 30 prosent og det stedet i Norge med mest uønsket mobil-adferd, mens Sør-Norge ligger noen prosent bak. Nordlendinger opplever omtrent ikke å få fremmede tekstmeldinger, men det er her de fleste opplever å få oppringninger som oppleves som ubehagelige.

– Ikke overraskende er det litt flere kvinner enn menn som har negative følelser knyttet til fremmede oppringninger, sier Alvær. Han foreslår at de som plages av dette bør skaffe seg skjult nummer.

1 thought on “Over 700.000 nordmenn blir plaget på mobilen

  1. Hei, min datter har mottatt denne meldingen: Congrats Your mobile No Has Won 500.000 GBP And a BMW X6 Jeep In The 2010 BMW automobile draw. To Claim Email Dr. Steve On ukbmw2010@live.com or +447031886571. Ringer selvfølgelig brønnøysund i morgen og får stoppet uønsket reklame på hennes tlf men ønsker å rapportere hendelsen i tilfelle noen kan stoppe dette. Vennlig hilsen Lill Ruud.

Legg igjen en kommentar