VIDEO: Vi tester Huawei U8230

Huawei U8230 er den første Android telefonen Huawei lanserer i Norge. Telefonen er å finne i butikkene nå, og vi har hatt den inne for test en stund.

Dette er video nummer to. I forrige video pakket vi telefonen ut og så på designet, nå ser vi nærmere på grensesnittet og programvaren til denne telefonen.

Telefonen kommer med Android 2.1, og Huawei har som sagt utviklet sitt eget grensesnitt, eller «skin» til Android, kalt Emotion UI. Vi ser litt på hvordan dette fungerer.

Etter videoen kan du lese vår konklusjon.

Pluss 🙂

 • Emotion UI ser pent ut uten å endre for mye på Android grensesnittet
 • Roadsync Exchange klienten fungerer meget bra
 • TouchPal tastaturet er nøyaktig og bra

Minus 🙁

 • Telefonen føles litt «billig»
 • Savnet av Home tasten er stort
 • Mangler multitouch

Total vurdering [Rating:3.5/6]

Konklusjon
Det merkes at telefonen i praksis er et år gammel. Den har en litt svak prosessor og en skjerm som er litt vanskelig å se noe på i sollys. Chassiet er av billig plast, noe som gjør telefonen relativt tykk, men lettere enn den ser ut.

Det mest positive med telefonen, er grensesnittet. Emotion UI grensesnittet til Huawei er meget vellykket, og føles som en naturlig forbedring av Android grensesnittet.

Det mest spennende med denne telefonen er hva Huawei kan få til med det fine grensesnittet når de kommer med mer påkostede modeller iløpet av høsten.

Vi kommer ikke unna den aggressive prisingen. Telefonen koster under to tusen kroner uten noen form for binding. Det er billig! Til den prisen får du imponerende mye telefon til tross for svakhetene vi har nevnt.

4 thoughts on “VIDEO: Vi tester Huawei U8230

 1. Hei Gaute.

  Jeg testet som kjent også denne telefonen på TechTalk.no og har vært litt krassere i kritikken min enn deg.

  For meg var telefonen en skuffelse. Det er mulig jeg er bortskjemt, at jeg forventet for mye, men jeg syns rett og slett telefonen er for dårlig til å bli lansert i 2010 (Ja, den er et år gammel, men lanseres nå i Norge).

  De som har lyst skal selvsagt gi Huawei en sjanse, og som deg tror jeg (og håper) de kommer med mer spennende ting i tiden som kommer.

Legg igjen en kommentar