Har angst for mobilbilder

Hver fjerde nordmann frykter at andre tar mobilbilder av dem på badestranda, mens hver tredje frykter å bli tatt bilde av i fylla.

Samtidig sier 700 000 nordmenn over 15 år at de har opplevd at uønskede bilder av dem har blitt publisert på internett. Det viser en ny undersøkelse fra NetCom.

Kort vei fra mobil til Facebook
– Sommertid er høytid for lettkledde dager og mer alkohol enn vanlig, og mange bruker kameraet på mobilen flittig. Det er utrolig kort vei fra mobilen til Facebook når mobilen fungerer som små datamaskiner med Internett bare et tastetrykk unna. Uønskede bilder kan fort havne på nett i sommer, sier Charlotte Erikstad, kommunikasjonsrådgiver i NetCom.

Kvinner mest bekymret
Undersøkelsen viser at kvinner er langt mer bekymret enn menn både for å bli fotografert på stranda og på byen. Men samtidig har flere menn enn kvinner fått med seg at andre har lagt ut uønskede bilder av dem på Internett.

Tar forholdsregler
Halvparten av de spurte sier de er bevisst på muligheten til å bli mobilfotografert og at de derfor opptrer varsomt i situasjoner de ikke ønsker å bli fotografert i.

– I dag har neste alle et kamera tilgjengelig til enhver tid, sier Erikstad og oppfordrer mobilfotografer i sommersolen om ikke å ta bilde av folk i situasjoner de selv ikke ville blitt fotografert i.

Dette sier det norske folk

  • En av fem har opplevd å bli mobilfotografert mot sin vilje.
  • En av fire er helt eller delvis enig i påstanden om at de frykter å bli mobilfotografert når de er lettkledde om sommeren.
  • 30 prosent av de spurte er helt eller delvis enig i påstanden om at de frykter å bli mobilfotografert når de er på byen etter å ha nytt alkohol.
  • Halvparten av de spurte er helt eller delvis enig i påstanden om at de opptrer varsomt i situasjoner de ikke ønsker å bli fotografert i.
  • 15 prosent er kjent med at det er publisert uønskede bilder av dem på Internett (Facebook eller lignende).

Legg igjen en kommentar