Huawei lanserer Norges første tablet

Nettbrettet Huawei S7 har en syv tommers skjerm og er basert på Googles Android OS.

Tidligere i sommer lanserte Huawei telefonen U8230 Social, og varslet samtidig en storsatsning mot det norske konsumentmarkedet.

Den 6. august lanserer Huawei sin andre Android baserte dings i Norge, denne gangen ett nettbrett, eller en tablet som det vel er mer vanlig å kalle det.

– Vi har tidligere lovet en rekke spennende produkter for det norske markedet. Med lanseringen av vårt syv tommers Android nettbrett, bekrefter vi nettopp denne satsningen og seiler opp som en reell utfordrer innen teleteknologi i Norge.

Det som er spennende med Huawei S7 er alle de forskjellige bruker scenarioene. Man kan blant annet surfe via 3G eller WiFi, se video i HD, ta bilder og ringe, forteller Tor Slørdal i Huawei Norge.

Huawei S7 vil komme med et svært tilpasset Android 2.1 operativsystem, og vil veie 500 gram. Nettbrettet kan skilte med en Snapdragon prosessor på 720Mhz, 512MB RAM, 512MB Flash minne, internminne på 4GB og MicroSD port som kan ta opptil 16GB minnekort. Huawei har også slengt inn WLAN, GPS, G-sensor, kamera og alt annet som er vanlig på dagens smarttelefoner.

For å få ned prisen så lanseres Huawei S7 i utgangspunktet med en resistiv skjerm med 800×480 pixler oppløsning. Dette er vårt største ankepunkt med enheten selv om skjermen virket ganske responsiv på fingertrykk, var den blass, litt treg og pikslerert de få minuttene vi fikk teste den idag.

Den fjerde skjermen
Huawei kaller slike nettbrett for «convergens», den fjerde skjermen. Huawei for seg at nettbrett også kan fungere som fotoramme, kjøkken-PC og lignende. Senere i år vil Huawei derfor også lansere en dockingstasjon til dette nettbrettet med blant annet TV tilkobling (HDMI).

Målet til Huawei med denne lanseringen er å vise at de mener alvor med sin storsatsning på Android. Huawei har ikke mindre enn et-tusen mennesker som jobber dedikert med Android enheter.

Huawei mener at nettbrett som S7 ikke er et nisjeprodukt, men et produkt for «folket». De ønsker å kapre en betydelig markedsandel for nettbrett i Norge og uten å ville tallfeste det noe spesielt antydet de et sted mellom 3000 til 15000 enheter.

Nettbrettet vil markedsføres sammen med de store kjedene som Elkjøp og Expert. Usubsidiert vil Huawei S7 få en utssalgspris på kroner 3490,-, men med et Tele 2 Champion abonnement kan man få Huawei S7 ned i kroner 699,-.

Fikk slakt av VG Nett.
VG Nett var de første som fikk gjøre en skikkelig test av Huawei S7, og de gav den skikkelig slakt. Vi vil komme tilbake til hvordan vi synesden er i bruk når vi får en testenhet og kan gjøre oss opp en mening om vi er enig i VG Nett sin omtale som er tydelig preget av å være skrevet av en Apple iPad entusiast.

5 kommentarer om “Huawei lanserer Norges første tablet

  1. Gøy! 🙂
    Håper på en litt bedre vurdering enn VG, som det virker som de enten har misforstått produktet eller trodde at det var en faktisk iPad de hadde i hendene.

    Men jeg skulle gjerne sett prisen ned mot eller under 3000 kr…

Legg igjen en kommentar