Telenor bygger lynraskt mobilnett

Telenor har gitt ZTE oppdraget med å bygge Ungarns første LTE-klare nettverk. Dermed blir Unified GSM/UMTS/LTE- nettverk installert og ungarerne får dermed høykapasitets mobilt bredbånd.

ZTE Corporation opplyste i dag at de har inngått kontrakt med Telenor Ungarn, et datterselskap av en av verdens største teleoperatører, Telenor Group, om å bygge et GSM/UMTS/LTE nettverk i Ungarn. ZTE skal utstyre selskapet med radio og kjerneinfrastruktur, inkludert sitt industriledende ende til ende og Uni-RAN løsninger.

Mobilt bredbånd

– Som en del av vår visjon om et digitalt Ungarn, ser vi et økende behov for brukervennlige, kostnadseffektive mobile kommunikasjonstjenester i hele Ungarn, spesielt innen mobilt bredbånd. Vi ser nå at tiden er kommet til å gire opp og ta ledelsen i å levere raskere og enda mer pålitelige tjenester til våre kunder, sier Anders Jensen, administrerende direktør i Telenor Ungarn.

Bytter ut dagens mobilnett

ZTE vil bytte ut eksisterende nett, utvide og drifte GSM/UMTS/LTE nettverket og vil installere over 6,000 basestasjoner, inkludert LTE eNodeBs over hele landet. Med sin SDR-baserte løsning vil ZTE hjelpe Telenor Ungarn med å danne et felles 2G/3G/LTE nettverk, som støtter trådløse tjenester over flere forskjellige frekvensbånd og ulike teknologier.

Teknologien til ZTE eliminerer behovet for ytterligere oppgraderinger av infrastrukturen og gir operatøren fleksibilitet til å levere nye tjenester og en jevn utvikling frem mot LTE.

Gjennombrudd

– Avtalen med Telenor Ungarn markerer enda et stort gjennombrudd i det europeiske markedet for ZTEs Uni-RAN teknologi og forankrer vårt partnerskap med Telenor ytterligere. Med ZTEs universale nettverk, vil Telenor Ungarn ha fleksibiliteten til å oppgradere sitt nettverk etterhvert som nye tjenester introduseres og forbereder samtidig nettet for den nært forestående 4G  introduksjonen, sier Kenneth Fredriksen, i ZTEs Telenor Business Unit.

Telenor Gruppen er en av de største operatørene i verden som i slutten av andre kvartal 2010 var rangert som en av verdens ledende operatører med mer en 184 millioner abonnenter.

50 LTE test-installasjoner

ZTE har tidligere bygget unified GSM/UMTS/LTE nettverk for Telenor i India og Montenegro. Betydelige fremskritt er også gjort i Portugal, Tyskland og Belgia. ZTE har per dags dato levert syv LTE kommersielle nettverk og over 50 LTE test installasjoner i Europa, Nord-Amerika, Midtøsten og Asia.

Legg igjen en kommentar