Numo går over grensa med AutoSync-tjeneste

De vant i fjor mobilbransjens Oscar, og nå satser de på det utenlandske markedet. Numo vil ut i verden med AutoSync, som er en smart og automatisk løsning for sikkerhetskopiering for mobiltelefoner.

Inntil i november i fjor het applikasjonsselskapet Mobile Nordic. Men ettersom de har planlagt å gå ut på det internasjonale mobilmarkedet, passet ikke “Nordic”-navnet så godt. Derfor døpte de om selskapet til “Numo”.

Flere europeiske mobiloperatører har allerede pre-installering av Numos programmer på ulike smarte telefoner. Også globale markedsplasser som Sony Ericsson, Nokia og GetJar tilbyr Numos applikasjoner og løsninger.

For noen uker sider hadde Numo over 2,5 millioner registrerte brukere!

Dette gjør at Numo kan utvkle seg til å bli et nytt Opera Software, men da for applikasjoner og andre mobile løsninger.

Innovasjonsstøtte

Også Innovasjon Norge har stor tro på Numo og har så langt støttet selskapet med fem millioner kroner i lån til produktutvikling.

Denne støtten har gitt selskapet mulighet til å øke produkt- og markedsaktivitetene, og gjort selskapet i stand til å komme tidligere ut i markedet med ferdige produkter.

Vant mobilbransjens Oscar

Numo klarte i fjor det andre norske og internasjonale mobilselskaper drømmer om; nemlig å vinne GSMA Awards under Mobile World Congress i Barcelona.

Dette er mobilbransjens Oscar, og det norske selskapet vant i kategorien beste innovative forbrukerapplikasjon.

De gikk til topps med en opplysningstjeneste, i dag kalt Numo Finder, som gjør at du får opp navn, adresse og relevant informasjon om vedkommende som ringer deg. Og du kan raskt Google vedkommende med tjenesten.

– Vi har forberedt oss godt og går nå for en internasjonal satsing med Numo AutoSync, som er en automatisk og innovativ løsning for sikkerhetskopiering for mobiltelefoner, sier Numo-gründer og markedsdirektør Rudi Rørstad.

Snart også på iPhone

Numo AutoSync passer for de fleste mobile plattformer i markedet. For tiden støttes Android, Blackberry, Symbian S60 og Java-telefoner. iPhone-løsningen vil komme i fjerde kvartal, opplyser Rørstad.

Numo AutoSync-løsningen gjør det veldig enkelt å overføre kontakter på tvers av plattformer, og gir brukere med flere telefoner mulighet for å holde sin kontaktliste synkronisert.

Gode tilbakemeldinger under testingen

– Numo AutoSync støtter vår visjon om å tilby våre brukere en sikker global interaktiv telefonbok. Samtidig så vi behovet av en enkel selvstendig løsning for sikkerhetskopiering,  sier Numo-direktør, Trond Ingebretsen.

Han sier til Mobizmag.no at selskapet lenge har drevet med uttesting av den nye applikasjonen og at tilbakemeldingene fra markedet under testingen har vært veldig bra.

–  Det er flere backup-løsninger for mobiltelefoner i markedet – men ingen så enkle og på samme tid med integrasjon til sosiale media-ressurser på dette nivået. Dette gjør at vi har stor tro på at vi vil ha god sjanse til å lykkes i det internasjonale mobilmarkedet, sier Trond Ingebretsen.

2 kommentarer om “Numo går over grensa med AutoSync-tjeneste

Legg igjen en kommentar