Ingen mobiler bør være foruten…

Slå sammen GPS-en på mobilen din med verdens største oppslagsverk på Internett så får du den største og beste mobile reisehåndboken.

Alle har hørt om Wikipedia. Mange har også lastet ned Wikipanion. GPS-baserte sosiale nettverkstjenester som Gowalla og snart også Places til Facebook er det mange som kjenner til, og alle sammen er disse veldig gode også – til sitt formål.

Wikihood – som denne appen heter – er derimot noe mer, og ikke minst er det en app som lærer deg noe, om de stedene du befinner deg på. Om du så er hjemme er jeg sikker på at du kan lære mye av å bruke Wikihood, men aller best blir Wikihood når du er på tur, til steder du ikke har vært, øyer du ikke har satt foten på, eller andre opplevelser du ikke har vært med på før.

Wikihood er på mange måter enkel på sett og vis – men samtidig så genial. Det enkle er ofte det beste som de sier. Her brukes GPS-en i Smarttelefonene sammen med Wikipedia til å gi deg informasjon om der du er, og stedene i nærheten – over alt i hele verden. Og det beste med det hele er at det er helt gratis.

Wikihood, Wikihood Plus og Offline-pakker

Vel, helt gratis er det jo ikke å laste ned kart og informasjon om Ground Zero når du står down town i New York med ditt norske mobilabonnement, men det finnes heldigvis løsninger for å redusere kostnadene her også.

Wikihood appen er gratis, og gir deg muligheter bla til å søke på kategorier som person og bygning.

For 29 kroner kan du oppgradere til WikiHood plus, og da får du alt i Wikihood plus to nye kategorier som geografi og økonomi, samt 100,000 artikler – samt at du kan søke på Wikipedia inne i Wikihood appen.

I tillegg har Wikihood tenkt på din økonimi ift å laste ned artikler og bilder på ditt abonnement når du er i utlandet, og gir deg muligheten til å laste ned såkalte Offline-pakker for en veldig liten penge. Mellom 6 og 11 kroner ligger det her på – og Wikihood inneholder mer enn en halv million pakker for offline nedlastning. For 6 kroner kan du laste ned 2,000 artikler, for 11 kroner 5,000. Har du først betalt for en pakke og en artikkel, så vil den aldri måtte betales på nytt når den oppdateres med nye bilder og ny informasjon. Vet du hvor du skal, og du har lyst til å spare mange kroner på ditt telefon abonnement så er slike pakker virkelig verdt å investere i.

Gøy å lære

Med Wikihood blir det gøy å lære, gøy å surfe rundt i sitt eget nærområde like mye som når du er på tur til venner, familie, med jobben, eller på reisefot, for det er ALLTID noe nytt å lære.

Wikihood vil også hente – og markere – tekst fra selve artiklene du har lastet ned knyttet til bygninger, personer, geografi eller økonomi, men også relaterte dokumenter fra Wikipedia.

Visste du feks at arkitekten bak det nye Holmenkollen-anlegget var født i 1975 og er en Belgisk-Dansk arkitekt, eller at Holmenkollen ski-museum er det eldste i verden, grunnlagt i 1923, og inneholder over 4,000 år med skihistorie.

Wikihood gir deg rask- og enkel tilgang til:

  • hvilke steder som er nærmest til deg
  • hvilke steder som er mest aktuelt rundt deg
  • personer og annen informasjon tilknyttet de stedene rundt deg
  • hva andre synes er intressant i området rundt deg
  • og hvordan du finner frem til intr steder ved å bruke kartet

For iPod Touch, iPhone & iPad

Det er trist at denne appen ikke er tilgjengelig på Android, men jeg er sikker på at den vil raskt finne sin vei til Android-plattformen også. Dette er rett og slett en for-viktig-app til å kun være på iPhone.

2 thoughts on “Ingen mobiler bør være foruten…

  1. Bildet av den øya øverst i artikkelen. Hvilken øy er det?

    Takk.

  2. Øyen og bildet er fra Maldivene …. usikkert om du har 3G dekning der, så last ned en offline-pakke før du stikker 🙂

Legg igjen en kommentar