Fire måter å lese nyheter med iPad

Enten du liker iPad eller ikke, så har den gitt avislesning en ny opplevelse. Mange har tatt imot utfordringen, og laget lekre applikasjoner som gjør at du kan si farvel til trykksverten.

Her er fire må-ha-applikasjoner for nyhetsjunkies.

1. Flipboard
Flipboard er den beste av alle, og den er faktisk helt gratis. Den har en genial slideshow-funksjon, som henter ut bilder fra dine kilder. Flipboard gir deg muligheten til å velge fra flere utvalgte kilder eller feeds, eller du kan lage dine egne. Du kan zoome inn, bla, lage favoritter på Facebook m.m. Flipboard ble nylig oppdatert. Det er nå mulig å opprette inntil 21 blokker med kilder (før var det kun ni). Det er ikke mulig å koble den sammen med Google Reader.

Tips: Lag din egen avis med en Twitter-liste (med RSS-feed fra dine aviser), og kobl deretter din Twitterkonto til Flipboard. Nå kan du velge innholdet fra din liste, og det blir presentert som din personlige avis.

Pris: Gratis

2. Reeder
Dette er kanskje den aller beste leseren for iPad. Den synkroniserer med Google Reader, og er utrolig hurtig. Jeg sammenlignet den med River of News og Netnewswire, og Reeder tok prisen uten tvil.

Du kan lese feeden som en gruppe, eller (og dette er utrolig gøy) du kan «klype» med fingrene, så sprer du de ulike kildene, og du kan lese de enkeltvis (se bilde). Du kan sende de til Instapaper, Read it Later, Delicious (hvis noen fremdeles bruker det), Twitter, Safari og du kan dele de på Google Reader.

Jeg hadde litt problemer med Reeder. Den krasjet hele tiden, men etter litt mailkontakt med utvikleren, så slettet jeg programmet og installerte det igjen. Siden har det fungert slik det skal.

Reeder er en nyhetsleser som er laget for iPad, og det merkes.

Tips: Klypetrickset.

Pris: 17 kr

3. Pulse
Pulse fikk ros av Apple-boss Steve Jobs, men den har sine begrensninger. Pluss er designet som er perfekt for iPad. Pulse har som de andre nyhetsapplikasjonene Twitter- og Facebook-integrasjon.
Minus er at den kun støtter inntil 20 nyhetskilder, og den har heller ikke Google Reader-integrasjon.

En fordel med Pulse er at den ikke kun er tilgjengelig for iPad, men også for Android og iPhone.

Tips: Du kan nå få ytterligere 5 kilder his du aktiverer My Pulse.

Pris: 21 kr

4. River of News
River of News er et passende navn på denne applikasjonen. Du kan nemlig lese nyheter som en strøm. Nyhetene strømmer forbi, og du kan velge å markere de som lest etter hvert som de har strømt forbi deg.

River of News synkroniserer med Google Reader, men minuset er at du kan ikke dele nyheter med dine venner på Google Reader (shared items).

Det tar også litt tid før alt er innlastet (særlig i forhold til Reeder).

Tips: Elvetrickset.

Pris: 17 kr

Hvilke er dine favoritter når det gjelder nyhetskilder for iPad? Skriv gjerne en kommentar.

2 kommentarer om “Fire måter å lese nyheter med iPad

Legg igjen en kommentar