Teleoperatører vil gi iOS og Android konkurranse

Europas største teleoperatører vurderer å innføre et nytt operativsystem for mobiltelefoner.

Den franske avisen Le Figaro skriver at sjefen for det franske Telecom-Orange har invitert lederne av Deutsche Telekom, Telefonica og Vodafone til et møte 8. oktober for å diskutere dette.

Lederne vurderer flere muligheter, blant annet å opprette et felles selskap som skal utvikle styringssystemet og de tilhørende applikasjoner.

Teleoperatørene har til sammen en kundemasse på ca. en milliard, noe som vil være veldig interessant for utviklere.

De håper med dette å ta opp kampen mot Googles Android og Apples iOS.

3 kommentarer om “Teleoperatører vil gi iOS og Android konkurranse

 1. Trenger vi egentlig flere mobile operativsystemer?

 2. Jeg tror ikke at det handler om å lage et operativsystem som er så mye bedre enn andre mobile operativsystemer. Det handler mer om penger. Teleoperatørene vil ha høyere inntjening, og det betyr mindre frihet for kunder som aller helst vil kjøpe telefon og selv velge mobilselskap. Men de er ikke de eneste til å tenke slik. Nå er til og med Facebook i gang med å lage et mobilt operativsystem.

 3. Jeg tror dette er en krampetrekning fra operatørene. De oppdaget altfor sent at de har fullstendig misset hele «App stores» greia.

  De har blitt satt på sidelinjen, og må se selskaper som Apple, Google og Nokia tjene store penger på et marked teleoperatørene burde hatt full kontroll på mens teleoperatørene sitter igjen med en stadig minkende inntjening på datatrafikken salget til de forskjellige «App stores» genererer.

  Jeg tror operatørene har våknet for sent, og nå er inne på et desperat blindspor.

  De burde istedet gå hardt inn for et samarbeid med de eksisterende operativsystemene ved å fasilitere bedre betalingsløsninger som f.eks. innbaking av tilgang til apps i abonnement o.l. for å få «sin del av kaka» og hindre enda flere operativsystemer med å poppe opp (ref Bada og Facebook).

  Jeg ser for meg en slags «Spotify for Apps» tjeneste der du får tilgang til alt av apps uavhengig av operativsystem så lenge du har abonnement X hos operatør Y.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com