Hvor ble det av antenne-problemene til iPhone?

Fungerer ikke iPhone 4 som den skal eller var det bare snakk om en bestilt drittpakke fra konkurrentene?

Særlig rett før lanseringen av iPhone 4 var det mye bråk om antenneproblemer og AntennaGate som begrep dukket opp…så ble det stille – dørgende stille egentlig.

Forsvant problemene fordi antennesaken ikke stoppet folk fra å kjøpe iPhone4 allikavel, fungerer bumpercasen som den skal, eller mister ikke brukere samtalene sine uansett – med eller uten bumpercase?

En tapt samtale

Jeg var selv veldig tidlig ute med å skaffe meg iPhone 4 – til tross for alt bråket rundt The Death Grip og hele spørsmålet om Apple ville trekke telefonen tilbake, så valgte jeg å kjøpe meg en når anledningen bød meg. Fanboy eller -girl blir Apple fans kaldt, noen kaller oss også for zombies – og på sett og vis har man kanskje litt rett også. Det er utrolig hvor mye Apple fans er villige til å akseptere – rett og slett fordi ønsket om å få den siste Apple dingsen overgår eventuelle svakheter eller mangler.

Jeg tenkte iallefall «shit au, go for it – den kanke værra så dårlig heller….» og neida – den var den definitivt ikke. Jeg har mistet en samtale EN GANG – i garasjeanlegget til ICA på Vinderen i Oslo, uten bumpercase, og undersøkelser i etterkant av lanseringen viste jo også at antallet tapte samtaler med iPhone4 faktisk var lavere enn på 3Gs.

Undersøkelsen ble utført av ChangeWave i juni og juli 2010 og er egentlig litt pussige siden Steve Jobs tidligere hadde bekreftet på pressekonferansen i midten av juli at de hadde oppdaget flere tapte samtaler med iPhone4 sammenlignet med de tidligere modellene.

Kan det være at Steve bare ville være på den sikre siden, opptre litt beskjeden (ikke helt hans stil kanskje) og skaffe seg litt albuerom – for kort tid etterpå kom også bumpercaseløsningen, sammen med en annen konklusjon…

Alle andre har det samme problemet

Den her likte jeg godt – la oss spre problemet over på de andre også. La oss si at dette var en bestilt drittpakke fra en eller flere av konkurrentene til Apple. For all del, hadde jeg vært en annen Steve i et annet stort selskap som noen år tidligere uttalte at «The iPhone will never be a success» så hadde det kanskje vært fristende å skape litt bråk rett før Apple «forandrer alt igjen» – og rett før Microsoft, Nokia, HTC og andre store mobilaktører skal lansere sine nye telefoner som skal ta opp kampen på nytt mot iPhone.

Tross alt hadde feks Apple og iPhone skaffet seg hele 20 prosent markedsandel i Nokias hjemland Finland på smarttelefon-markedet, noe som har måttet gjøre veldig vondt for styret i Nokia.

Det blir selvsagt kun spekulasjoner fra min side, men det må ha vært utrolig deilig for mange konkurrenter i denne perioden at det ble laget så mye støy som det ble rundt antenneproblemene til iPhone 4 – helt til Steve Jobs tok en skikkelig flanke-strategi og flyttet «problemet» over på alle andre…

På min gamle blogg skrev jeg også om dette tidlig i juli at jeg selv hadde klart å «klemme ut signalstyrke» av mine Nokia telefoner, og at et par Google-søk kunne avsløre at HTC, SonyEricsson med flere hadde tilsvarende problemer med sine telefoner. Forskjellen var bare at det ikke hadde blitt laget en skikkelig skandale-sak ut av det = AntennaGate som Apple og Steve Jobs ville senere omtale hele saken som.

Tiden leger alle sår

iPhone4 er ikke lenger headline – nå er det sex-skandaler i HP, oppvask hos Nokia og andre nyheter som skaper overskriftene. Jeg skal vel også ta med at Android også har hjulpet til å flytte fokuset i og med at Android i et vannvittig tempo tar markedsandeler – fra alt og alle – inkludert Apple.

I tillegg var Apple også veldig flinke til å kjøre ut andre nyheter ikke lenge etter sommerferien med nye iPods. I den grad iPhone4 skaper overskrifter nå så dreier det seg om lange leveringstider og hvor man kan få kjøpt telefonene. Fortsatt er det ingen feks som vet når man får kjøpt den hvite utgaven…Kunsten å flytte fokus har alltid Apple vært flinke til, og hele dødsgrepet er et glemt tema….spesielt fordi iPhone4 telefonen fungerer som den skal ….

iPhone 4 – uansett den beste telefonen

Til tross for AntennaGate og lange leveringstider har iPhone4 blitt en gigantisk suksess – og til tross for at Android fortsetter å ta markedsandeler så er det ingen tvil om at iPhone4 fortsatt er den beste, eller blandt de aller beste telefonene som finnes i markedet for Smarttelefoner i dag.

Det både iOS- og Android-brukere lever godt på i dag er lojaliteten de får fra sine brukere. Har du kjøpt deg et stort antall apps og investert mye i telefonen din i diverse ekstrautstyr så skal det mye mer til i dag for at du flytter på deg. Android og iOS brukere er mye mer fornøyde brukere sammenlignet med andre mobil OS-brukere, ikke minst merker Nokia dette.

iPhone4 har i dag mye bedre batterikapasitet enn tidligere, kameraet er en gigantisk oppgradering fra 3Gs. Ikke minst er HD video-opptak et stort pluss som også spiser inn på markedet for små håndholdte HD-video kameraer fra feks Creative og Panasonic.

Legger du til at iPhone4 har mulighet for å redigere opptakene rett i telefonen, for så å laste det ferdige produktet rett på Internett enten via 3G eller 802.11n-basert WiFi så har vi et produkt som nærmest er unikt. Prikken over i-en heter AppStore som Android til tross for sin sterke vekst ikke er i nærheten av å matche.

AppStore og ikke minst apps som samhandler mellom dine i-dingser og din PC (Mac eller Windows) gjør iPhone4 til noe mer enn en telefon – noe mer enn en smarttelefon. Den blir en del av en større løsning hvor brukeropplevelsen Apple klarer å gi er helt unik.

Har du, eller skal du?

Hjemme er det Apple som gjelder. I en familie på 5 har vi 3 iPhones, 2 iPod Touch, 2 Apple TV-er, 3 Mac-er, en AirPort Express og en iPad. Aldri før har jeg hatt mindre «problemer» med å få alt til å spille sammen – så enn så lenge er det nok iPhones som gjelder her.

Hva med deg, har du en iPhone 3Gs i dag så er det kanskje overhengende fare for at du vil kjøpe deg en 4-er også – eller skal du vente over 4-ern og bli med på neste utgave i stedet for? Skal du ha deg en iPad når den nå kommer til Norge, eller går du i retning av Android, Symbian eller Windows 7 Phone?

Har du tenkt å gå fra Apple til Google pga antenneproblemene, eller har du helt glemt det du også?

15 thoughts on “Hvor ble det av antenne-problemene til iPhone?

 1. Jeg er selv Android bruker med min HTC Desire. En telefon jeg er veldig fornøyd med og Android er et OS jeg ønsker å fortsette å bruke.
  Jeg tror antenneproblemet er større i USA enn i Europa. Grunnen er nok at AT&T har dårligere GSM-nett enn det som er standard i Europa andre deler av verden.
  Vi vet jo alle at USA ønsker å utvikle og benytte sin egen teknologi /standarder og ikke i så stor grad ønsker å benytte teknologi/standarder som andre har utviklet.
  CDMA er jo den mobilteknologien som er mest utbredt i USA.

 2. Saw it comming:
  «iPhone 4 – uansett den beste telefonen»

  Must… not.. mock… apple fanboys… 😀

 3. Nå som Android Market er åpnet for et betydelig større antall land, tror jeg vil se en kraftig vekst i gode applikasjoner for Android.

  Dette har vært flaskehalsen lenge, gode utviklere utenfor USA har sittet på gjerdet fordi det ikke har vært mulig å tjene penger på Android utvikling, man kunne rett og slett ikke ta betalt for applikasjonene.

  Vi går spennende tider i møte på app fronten, om det vil være mulig å kåre en vinner etterhvert? Tvilsomt, det vil stå igjen 3-4 plattformer som vil dele markedet.

  Vil det være mulig å kåre tapere? Ja, om 2-3 år tror jeg vi vil kunne se at enkelte plattformer enten forsvinner eller forblir i skyggenes dal.

 4. He,he – Mock me as much as you want 🙂

  Moskus – jeg er nok en fanboy – til og med en zombie.
  Du kan jo selv tenke deg – jeg fikk direkte fra en Nokia E61i til en iPhone.

  Har ikke engang vært innom en Android telefon – lånte en Droid engang og syntes det var en trist afære – dårlig skjærm og dårlige apps, lånte en BlackBerry også – enda værre 🙂

  Men, men – Once you go Mac, you never go back… vi får se.
  Uansett, om 2 til 3 år så tipper jeg vi ser:

  – Android
  – Microsoft
  – Apple

  I den rekkefølgen – også ligger Symbian, MeeGo og til dels også RIM i grøfta og lurer på hva de skal finne på…. for da har Nokia valgt Android og Microsoft, og RIM er fortsatt usikker på hva de skal satse på…og Apple har en liten nisje-andel av markedet – for sånne fanboys som meg selv 🙂

 5. Ehm… jeg har da prøvd det meste det siste året, og Droid, eller Milestone som den heter her i Europa, har en MINST like god skjerm som iPhone 3GS, jeg vil si bedre!

  Oppløsningen er betydelig bedre (854X640), nesten like bra som iPhone 4, og den fungerer ca like bra som iPhone 3GS i direkte sollys. Ja, jeg har prøvd dem side-ved-side.

  Skjermen er dessuten av typen «Gorilla-glass» som tåler mye mer enn iPhone 3GS (har lest noe om at iPhone 4 har tilsvarende glassteknologi!?).

  iPhone 4 skjermen har betydelig skarpere farger, men det er tross alt et års utvikling mellom Milestone og iPhone 4, mye har skjedd på skjerm-teknologi siste året.

  Min Milestone er nå nesten et år gammel og er fortsatt 100% ripefri. Aldri opplevd maken til kvalitet. Slide-out tastaturet er også like fast i fisken (dog er det ikke verdens beste tastatur å skrive på).

  Dårlige apps… ja, mange apps på Android har tradisjonelt vært litt triste i forhold til iPhone, men det har kommet seg kraftig det siste halvåret, og vil komme seg enormt fremover.

  BlackBerry har konge tastatur… that’s it!

  Jeg er ikke sikker på at Microsoft vil klare å klatre forbi Apple på mobilfronten, ihvertfall ikke her i Norge hvor snart annenhver teknologi-journalist/blogger har tatovert et halvspist eple i panna.

  De vil antagelig nærme seg, men så vil Apple finne på noe helt nytt med iPhone, og bli UI-kongen igjen.

  Jeg tror ikke Nokia vil gå for noen Android modell. De er for sære til det. Kanskje Windows Phone nå som de har fått noen amerikanere i ledelsen. Skjønt, jeg tror Symbian og Meego vil bestå, og jeg tror det vil bli veldig mye bedre enn det vi ser idag.

  Nokia har en ganske trofast kundemasse som stort sett er kunder fordi de er redd for forandring, og ikke helt innser at selv om de fortsetter å kjøpe Nokia, så blir det forandring lell…

  Sånn sett så er Windows Phone det store usikkerhetsmomentet føler jeg. Grensesnittet er noe helt nytt, et mindsett vi ikke har sett før, spennende. Men er det praktisk i daglig bruk? Vil produsentene lage gode nok telefoner til at folk kjøper det? Vil det være nok gode apps? Vil de klare å beholde enterprise-markedet?

  En ting er jeg sikker på, iPhone 4 er ikke best uansett! iPhone er nok best for noen (10% av oss skal vi se rent på salgstallene), men langt fra for alle.

 6. iPhone er best for fjortiser og fanboys. Fjortiser kommer i alle aldre, og behovet for telefonen har ikke noe med selve telefonen å gjøre i det hele tatt.

  Det er to typer fjortiser. Den første typen synes at iFart-applikasjoner er festlige, og gladelig betaler $10 for dem. Disse holder også liv i en unødvendig bransje som typisk selger «mobilspill, bakgrunnsbilder og ringetoner».

  Den andre typen fjortisser har iPhone fordi den er blitt et moteprodukt. «Alle» har den, så det må du også.

  Fanboys sin interesse i iPhone/iPad/iWhatever sier seg selv.

  For alle de andre er iPhone en helt grei telefon. Du kan ringe, sende SMS og installere apps. Det er det mange andre telefoner som både gjorde, gjør og vil gjøre i fremtiden.

  Antenne-problemet er der jo fremdeles. Apple gav «bumpers» som en erstatning, om enn ikke den beste, og mange journalister nesten roste Apple for deres vilje til å løse problemet. Igjen demonstrerte Apple det de kan: Få journalistene på sin side, og folkemassene vil følge. De har en teknikk som ekstremt få andre får til å bruke.

  Det er rett og slett fascinerende! 🙂
  Men det er nå verden vi lever i.

  Ikke misforstå: Apple lager gode produkter, og de som vil bruke mer penger enn nødvendig på lik maskinvare for å få Apple-logoen på, må gjerne gjøre det, det er deres valg. Men til syvende og sist gjør ikke Apple egentlig så mye annerledes enn konkurrentene (på godt og vondt).

  Jeg merket også «Apples makt» da jeg var blant dem som satt og ventet på iPad-lanseringen. Nedtellingen begynte. Vi hadde lenge nå fått små drypp fra Apple selv, og spekulasjonene stod i taket! Og jeg var ganske sikker på at dette ville bli det første Apple-produktet jeg seriøst hadde lyst til å kjøpe!

  Lanseringen kom. Behold, it’s a huge iPod. SKUFFA! Resten av verden gikk av hengslene. Jeg håpet Steve Jobs ville få en lyskaster i hodet.

 7. Har du lest artikkelen min – Mine 130 magiske dager med iPad?
  http://hanspetter.info/2010/08/130-magiske-ipad-dager/

  Fanboy, fjortis eller zombie – jeg har holdt på med «elektronisk databehandling» siden jeg var 6 år – programmert i Basic, Cobolt, Visual Basic, Pascal, Turbo Pascal – fått med meg CP/M, Dos, Windows i diverse bluescreen varianter, med mer …. «I just had it» kan jeg vel si – og har fått meg en hverdag med en datamaskin som virker – en håndholdt liten enhet som også kan ringes med, og en liten digital fjøl som jeg kan jobbe, leke, lære og arbeide med 🙂 …. alle enheter funker, alle enheter funker med hverandre og jeg er fornøyd.

  fikk bumpercasen av Apple jeg også – bruker den kun når jeg er på reisefot og redd for å miste telefonen i bakken – trenger den ikke ift dekning og antenneproblemer 🙂

  Nei du – vi må ta oss et par pils sammen en kveld, he,he….

  Du ble skuffa – resten av verden har gått av hengslene som du selv skriver og ALLE LØPER ETTER!!!!

  Det har eksistert digitale fjøler av ymse slag siden 1964 – men INGEN fikk det til før Steve Jobs og Apple lanserte iPad-en i 2010 (les http://digstil.blogspot.com/2010/04/evolusjonen-av-tablet-pcer-frem-til.html fra min gamle blogg)

  God kveld – digger «samtalene» våre – derfor håper jeg Mobizmag kan ta et initiativ til en forum-pils-aften en kveld, det hadde jo vært kult!

  /Hans-Petter

 8. Ha ha ha ha Har du ikke fått med deg at iPhone og iPad er for de gamle og sløve, Android er for de unge og raske !

 9. aha, det er kanskje derfor det ikke er noen antenne problemer – vi beveger oss så sakte 🙂

  har lest det ja – at de under 34 vil i større grad ha en Android i stedet for iPhone (jeg er 38).
  også har jeg lest at de med mer penger kjøper iPhone, og at Android eiere bruker SMS, men iPhone eiere bruker email, og vi iPhonere spiller mer online…

  det kom fra en rapport AC Nielsen hadde laget i juli…litt eldre, litt rikere og litt mer avansert bruk 🙂
  går greit for meg det…ha, ha

 10. Det er jo egentlig en vanlig trend, det. I korte trekk er det slik:

  – De med litt mindre penger må bruke hodet og vurdere sine behov før de investerer.

  – «De rike» kaster penger på problemet uten å egentlig sjekke om de får noe igjen for det.

  Slik er det og vil det alltid være.

  De «avanserte brukerne» er nok ikke hovedbrukerne av iPhone, den er for låst. Men «eldre» har du nok rett i. 😛

 11. Jeg var spent på hvor stort antenneproblemet var før jeg kjøpte iPhone 4. Allerede første dag prøvde jeg å fremkalle problemet etter å ha sett både bilder og video på hvordan det gjøres. Jeg klarte ikke å fremkalle noen problemer selv om jeg prøvde å gjøre det. Så jeg er veldig fornøyd med telefonen og når jeg i tillegg har fått en gratis bumper så takker og bukker jeg. Så jeg tror nok at grunnen til at vi ikke har hørt noe mer om antenneproblemene er nok fordi dette ikke har vært et problem for iPhone 4 eierene.

 12. ….så kan vi med andre ord konkludere med at dette var en «drittpakke» bestilt fra Apple-konkurrenter som hadde sett seg lei av den ene suksessen etter den andre for Apple, he,he …

 13. Det høres litt søkt ut.

  Dette er nok et reelt problem for AT&T brukere i USA. Det går nesten ikke en podcast fra f.eks. Cnet eller TWiT hvor de ikke klager på «dropped calls» og manglende dekning på iPhone/AT&T.

  AT&T er jo kjent for notorisk dårlig dekning, og Apple har jo innrømmet at de regnet ut dekningskvaliteten feil (jukset!?).

  Her i Europa hvor vi har bra dekning er dette et problem som er så lite at selv med Apple’s crappy antenne opplever vi det ikke som et problem 😛

 14. Det høres litt søkt ut ja – jeg er bare glad i konspirasjonsteorier 🙂

  Fra spøk til alvor så tror jeg også at det var problemer, men at problemene er tilstede hos de «andre» aktørene – noe jeg har klart å fremprovosere selv – det var bare at ALLE valgte å legge fokus på antenneproblemene hos Apple og iPhone4 – rett før en lansering… det synes jeg er litt merkelig.

  Når da disse problemene ikke la en demper på handelen av iPhone4 så sluttet «konkurrentene» å mate journalistene med problemer…. gjør et lite google søk på hvilken som helst telefon leverandør og legg til antenne og problemer (på engelsk) så ser du selv at diverse forum og annet skriver om akkurat det samme….uten at det har fått tilsvarende dekning i media…

Legg igjen en kommentar