TEST: Slik finner og spiller du av podcasts

Android har en passe god musikkavspiller, men er det noe som mangler, så er det skikkelig håndtering av podcaster. Heldigvis finnes det flere alternativer.

Først en definisjon av hva en podcast er; Podkasting er en måte å publisere lyd- eller videoopptak på Internett som kan abonneres på ved hjelp av RSS.

Det er to gode steder å finne podcasts, den ene er iTunes, den andre er doubleTwist. For Android-brukere trenger vi vel ikke si at doubleTwist er det naturlige valget!?

Jeg har tatt en titt på to Podcast-applikasjoner, Google Listen og BeyondPod.

Google Listen
Google Listen er en gratis applikasjon fra Google Labs. Når vi sier «Google Labs», så er det synonymt med en applikasjon Google eksperimenterer med. Google har nylig oppdatert Listen til versjon 1.1.

Google Listen er en ganske enkel og nedskalert podcast håndterer. Den synkroniserer med Google Reader, og har en enkel søkemotor. Denne søkemotoren er litt i enkleste laget, den finner for eksempel nesten ingen norske podcasts.

BeyondPod
BeyondPod er en applikasjon som skal dekke alle dine RSS behov. Du kan abonnere på RSS feeds, lese innholdet og laste ned video/lyd filer, eller streame dem.

Med BeyondPod kan du samle dine favoritt podcast’er i kategorier. Hver podcast kan organiseres i to kategorier. BeyondPod kommer ferdig med endel kategorier og feeds, men du kan også enkelt lage dine egne.

Når du legger inn URL’en til en feed, får du en rekke valg, du kan sette opp automatisk nedlasting av podcast’s, hvor mange som skal taes vare på, hva slags forbindelse du må ha (slik at den f.eks. bare laster ned på WiFi), og videre…

For å gjøre det enklere å legge inn feeds, kan du også integrere BeyondPod med Google Reader.

BeyondPod lagrer filene du laster ned på minnekortet slik at filene blir tilgjengelig for den vanlige musikk og videoavspilleren i Android, men du kan også spille av podcast’er direkte i den integrerte avspilleren i BeyondPod.

Fordelen med å spille av i BeyondPod fremfor den standard musikkspilleren, er at avspilleren i BeyondPod husker hvor du er i podcasten hvis du stopper den og kommer tilbake til den på et senere tidspunkt.

BeyondPod har også en nyttig og fin widget som viser hvilken podcast som spilles av og hvor langt ut i podcast’en du er kommet.

Konklusjon
Hvis du bare hører på en podcast eller to av og til, er Google Listen absolutt et godt nok alternativ, men hvis du ønsker noe mer avansert og mer stabilt, så kan det være verdt å bruke litt penger på en bedre podcast-håndterer som for eksempel BeyondPod.

Du får lastet ned en syv dagers demo av BeyondPod fra Android Market. Fullversjonen koster kroner 40,- og kan kjøpes fra Android Market.

NB: BeyondPod finnes også for Windows Mobile.

Legg igjen en kommentar