TEST: Dockingstasjon med AV-tilkobling og tiltalende design

Lyst til å se bilder, filmopptak, podcaster med mer på din iPhone på en større skjerm? Konnet ReflexDock Pro er løsningen.

Med en iPhone4 kan du (endelig) ta skikkelige bilder og du kan gjøre gode filmopptak. Disse kan det være gøyalt å se på en større skjerm med engang du kommer hjem i stedet for å docke telefonen, overføre bildene fra iPhone til PC – og gjerne derifra til en NAS, slik at du når det samme opptaket senere via mediaspilleren du har til din TV i stuen.

Kanskje du har filmer på din iPhone4 og ikke har en mediaspiller tilkoblet til din TV.

Det kan være at du har lastet ned NRK eller TV2 sine apps og vil spille av siste episode av «Koth på jobben».

Med andre ord så kan det være mange årsaker til at du ønsker deg en AV-kabel til din iPhone eller iPod Touch.

Docking, AV-kabel og et nydelig design

Svaret på løsningen min begynte med et helt annet ønske faktisk – overføring av FaceTime fra iPhone til en større skjerm.

Tenk deg så utrolig kult det hadde vært – satt iPhone4 riktig plassert ift en stor TV, og vips ville du hatt en skikkelig site-to-site videokonferanse med HD video og lyd… Derfor ville jeg ha meg en dockingstasjon med integrerte AV-kabler og ikke bare et sett med AV-kabler…jeg var jo avhengig av å få telefonen til å stå skikkelig for kamerafunksjonen.

Det funket ikke til det jeg først ville bruke den til

Det tok litt googling her og der, og til slutt endte jeg opp med Konnet ReflexDock Pro.

Dessverre fungerte det ikke å overføre FaceTime konferansen fra iPhonen til skjerm via AV-kabelen, noe jeg mistenker skyldes Apple og ikke kabelen.

Jeg har derimot lest at det er stor sansynlighet for at iOS4.2 vil støtte bla FaceTime fra Apple TV – og da kan det jo tenkes at gjengen i Apple har tenkt å kanskje åpne opp FaceTime flere steder …. alternativet blir jo motsatt – at de IKKE vil åpne opp for FaceTime til storskjerm via iPhone4 – nettopp fordi de vil presse deg til å kjøpe en Apple TV til det formålet.

Anyways – ingen FaceTime støtte, men det jeg uansett fikk var en utrolig lekker dockingstasjon med AV-Composite kabler og alt til en meget hyggelig pris sammenlignet med hva du feks ville betalt for en tilsvarende kabel fra Apple sammen med deres standard dockingstasjon.

Disse to produktene ville kostet meg separat 668 kroner, mens Konneten koster ikke mer enn 549 kroner skal vi tro Trend Distribusjons veil sluttbruker pris. Langt billigere, og ikke minst et mye bedre design.

Jeg har satt opp min Konnet ReflexDock Pro på kjøkkenet. Ungene kan se på sine filmer og tegnefilmer hvis de ønsker det til kveldsmaten en gang i mellom, fra en av ungenes iPod Touch, og selv har jeg koblet på min egen iPhone4 for å se på en episode av SofaPrat eller andre Podcaster jeg abonnerer på. Forrige helg fikk kona mi og undertegnede rast oss igjennom fire episoder av «Koth på jobben» via NRK sin nye iPhone app.

Konnet ReflexDock Pro kan være like aktuell på kjøkkenet som den er i stuen, eller å ta med på hotelbesøket, på ferien, på hytta – jo hvor som helst. Med litt «diskplass» på iPhonen din og sammen med ReflexDock Pro så kan du ha med deg nok filmer og TV-serier til å klare deg gjennom en forfrossen weekend på fjettet i vinter.

Pluss  🙂

  • Utrolig lekkert design
  • Prisen
  • Kvalitet

Minus  🙁

  • Fungerer ikke til alle apps, som FaceTime og Zumocast feks (men det er ikke Konnet sin feil mistenker jeg….)

Vurdering

Nytte [Rating:5/6]

Enkelhet [Rating:5/6]

3 kommentarer om “TEST: Dockingstasjon med AV-tilkobling og tiltalende design

  1. Hei, lurer på om jeg også kan bruke denne dockingstasjonen for å spille musikk via mitt stasjonære stereoanlegg?

Legg igjen en kommentar