Skal kåre Norgesmester i SMS-tasting

I morgen, lørdag 23. oktober, arrangerer Telekiosken, Telenor og Samsung kvalifisering til NM i SMS på kjøpesentre over hele landet.

Arrangementet fostret i fjor en norsk verdensrekordholder. Øvelse gjør mester – i 2009 sendte vi over 6,5 milliarder tekstmeldinger i Norge.

NM i SMS er blitt en stor suksess. I fjor tekstet stavangerjenta Sonja Kristiansen (23) seg inn i rekordbøkene da hun slo verdensrekorden under NM-finalen.

Test deg selv!

«The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human.»

Dette er den offisielle SMS-teksten på 160 tegn, som NM-deltakerne skal taste på kortest mulig tid. Kristiansens verdensrekord lyder på 37,28 sekunder.

VIKTIG: Mobilen må ha standard tastatur og ordbok slått av!

Er i hardtrening

Det ligger an til en spennende kvalifisering. Som Norgesmester er Kristiansen forhåndskvalifisert til finalen, men tar ikke noe for gitt.

– En av fjorårets finalister tastet teksten på rundt 37 sekunder i flere treningsforsøk før finalen, men nervene sviktet da det gjaldt som mest. Jeg håper likevel å kunne forsvare tittelen, og hvis alt klaffer kanskje også slå min egen verdensrekord, sier Sonja Kristiansen.

Fortsatt populært

SMS er en svært populær kommunikasjonsform. Det ble sendt 6.518.000.000 tekstmeldinger i Norge i 2009. I Telenors nett ligger trafikknivået på ca 11 millioner meldinger i døgnet, 79 millioner i uken og 320 millioner i måneden.

– Bruken av SMS er stabil og har nok kommet for å bli, selv om den vil ta andre former med ny

teknologi. Tekstmeldinger er meget integrert i samfunnet og påvirker til og med skriveform og språk, sier Svein-Henning Kirkeng, leder av privatmarked i Telenor.

25.000 kroner for verdensrekord

Kvalifiseringen til NM i SMS er delt inn i seks regioner, herunder Østlandet, Oslo/Akershus, Sør-Norge, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge. Den raskeste i hver region går videre til finalen på Oslo City den 13. november.

Norgesmesteren får 10.000 kroner og ett års kostnadsfri månedspris på abonnementet SuperSim XL fra Telenor. Alle finalistene får toppmodellen Samsung Galaxy S samt et halvt års kostnadsfri månedspris på SuperSim XL-abonnementet. Vedkommende som eventuelt slår verdensrekorden får i tillegg 25.000 kroner.

Full mobilisering …

– Nordmenn er ivrige tekstere, og vi tror mange kan hevde seg i konkurransen. Vi håper naturligvis på å mobilisere flest mulig deltakere over hele landet, og er spent på hvilken landsdel som representerer vinnertiden i år, sier arrangementsansvarlig Glenn Mørk i Telekiosken.Legg igjen en kommentar