Slik unngår du Ellen Arnstad-bommerten

Det finnes mange spill hvor du kan handle virtuelle varer INNE i spillet – slik stopper du det effektivt!

Ikke et vondt ord om Ellen Arnstad, men i dag kunne vi høre at sønnen hennes hadde kjøpt virtuell kålrabi (hvis jeg husker rett) for 5,000 ekte kroner, via såkaldt In-App Purchase. Alt skjedde etter at de hadde kjøpt ett spill for 11 kroner – hvor kjøpene ble gjort INNE i selve spillet.

Mashable skrev en artikkel i forrige uke om at  In App Purchase omsetning overgår Mobil-annonse omsetning så vi snakker om big-business, spekulativ big-business vil jeg kalle det!

Det finnes heldigvis en veldig enkel måte å stoppe in app purchase – eller «Kjøp i Program» som det heter på norske iPhones, iPods og iPads. Det er egentlig utrolig dårlig av Apple at ikke denne innstillingen kommer avslått når du kjøper deg en iDings, og vi skjønner vel alle hvorfor …. Cash is King, men i dette tilfellet BØR Apple endre sine egne rutiner og instillinger og begynne å levere sine produkter med denne sikkerhetsinnstilling slått på, og ikke av!

  1. Klikk på «Innstillinger»
  2. Deretter på «Generelt»
  3. og så på «Restriksjoner»
  4. Hvis restriksjoner ikke er aktivert, så gjør det – klikk på «Aktiver restriksjoner» – og tast inn en fire-sifret kode (som du ikke deler med ungene i huset som bruker din iPad, iPod eller iPhone)
  5. Herifra kan du nå slå av og på hvilke programmer som kan tillates å kjøre – feks ved å slå av YouTube så kan du spare deg for mange tusen kroner i regning når du surfer på 3G nettet – spesielt i utlandet, med mer…Men – tilbake til saken…..
  6. Scroll deretter ned til «Tillatt innhold» – og velg deretter å stoppe «Kjøp i program» som illustrert på bildet.

Legg igjen en kommentar