TEST: Gratis backup av SMS for Android

Forsvant mobiltelefonen ned i toalettet med noen viktige SMS’er på? Kanskje du bytter telefon, eller ønsker å rydde opp i SMS innboksen din uten å miste SMS’ene? Her er løsningen for evig lagring av SMS.

Hvor ofte har du ikke savnet en enklere måte å lagre og finne SMS’er på? Hadde det ikke vært kjekt å samlet epost og SMS i et webgrensesnitt?

Det finnes en liten gratis-applikasjon på Android Market kalt SMS Backup + som løser det problemet for deg.

Denne applikasjonen sørger for å laste opp alle dine SMS til Gmail. Applikasjonen merker så SMS’ene med en etikett kalt «SMS». SMS’ene blir automatisk «arkivert», slik at de ikke havner i din Gmail innboks og forstyrrer.

Det er enkelte valg du kan gjøre i applikasjonen, som automatisk backup, backup av MMS (kun Android 2.x), hvor ofte backup skal gjøres, kun over WiFi og lignende.

For at applikasjonen skal fungere, må du aktivere IMAP støtte i Gmail først, da applikasjonen benytter IMAP for synkronisering. Slik kan det se ut når du synkroniserer SMS med Gmail:

Det er ikke støtte for å sende SMS fra Gmail, så du får dessverre ikke svart på SMS fra Gmail, men har lagret personen med epost-adresse i Gmail, så kan du svare på SMS’en med en epost.

Konklusjon
Det fungerer som det skal og er gratis. For å være helt perfekt, skulle det vært mulig å sende SMS fra Gmail, men det er en begrensning i Gmail, ikke i denne applikasjonen.

Bruker du Gmail, er dette en må-ha applikasjon!

Vurdering [Rating:5.5/6]

1 thought on “TEST: Gratis backup av SMS for Android

  1. En app jeg kan gi men fulle støtte til, har man en Android mobil så bør man ha denne gratis app’en innstallert.

Legg igjen en kommentar