Velger mobilititet fremfor høyere lønn

Fleksibilitet i jobben er blitt så viktig at to av tre velger en lavere betalt, men fleksibel jobb heller enn en bedre betalt jobb med lite rom for fleksibilitet.

Arbeidstakere ønsker frihet til å jobbe når som helst og hvor som helst, og denne friheten er de villige til å ofre mye for.

I en fersk undersøkelse gjennomført av IT-selskapet Cisco svarer to av tre respondenter at de anser fleksibilitet, mobilitet og tilgang til sosiale medier som mer verdifullt enn høyere lønn.

Tre av fem respondenter mener de ikke trenger å sitte på kontoret for å være effektive.

Krever mobilitet

Undersøkelsen, som er gjennomført i 13 land verden over og med 2.600 respondenter, viser at så mange som 66 prosent av arbeidstakerne forventer å ha tilgang til jobbinformasjon når som helst og hvor som helst, og de forventer å kunne bruke sin egen personlige mobil eller PC når de jobber.

For de arbeidstakerne som har tilgang til jobbens nettverk, e-post og andre jobbapplikasjoner utenfor kontoret svarer nesten halvparten at de jobber mellom to og tre timer ekstra per dag. En fjerdedel jobber fire timer ekstra eller mer.

God pekepinn

– Undersøkelsen gir oss innsikt i hvilke nye forventninger og utfordringer som arbeidslivet vil bringe i årene som kommer. Den gir oss en god pekepinn på hvordan fremtidens medarbeidere ønsker å jobbe. Det er ingen tvil om at mobilitet og fleksibilitet i jobben kommer til å bli stadig viktigere fremover, og at bedrifter må sørge for en dynamisk IT-infrastruktur for å kunne møte disse forventningene, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge.

Legg igjen en kommentar