Hvilken fjøl skal du kjøpe deg?

Nest etter en bærbar og en Smarttelefon så kommer den digitale fjøla på handlelisten – hva skal du kjøpe?

Samsung Galaxy Tab har akkurat blitt lansert i Norge, og neste uke er det stor sannsynlighet for at Apple sin iPad dukker opp.

I følge Gartner vil en digitalfjøl være øverst på ønskelisten vår etter en bærbar PC og en Smarttelefon, og til tross for at iPad-en ikke er lansert ennå regner man med at så mange som 60,000 personer har skaffet seg en iPad allerede i Norge.

På min egen blogg, HansPetter.info har antallet iPad brukere økt fra 37 besøkende i august, 188 besøk i september, til 287 besøk i oktober. Så langt i november representerer iPad-brukerene 10 % av de besøkende, men hele 40 % av de mobile brukerene.

Apple sin iPhone er den mest brukte mobile enheten med 52 % andel, og har dermed en markedsandel på hele 92 %. Til sammenligning har Android kun 6% markedsandel. De resterende to prosentene fordeles mellom Symbian og BlackBerry.

Enorm interesse for iPad

I følge analyseselskapet Strategy Analytics har Apple iPad hele 95,5 % av markedet, samtidig som både IT24 i Sverige og BroadbandGenie i England melder om dårlig salg og mindre interesse for Samsung Galaxy Tab.

Uansett – en fjøl er det stor sannsynlighet for at du vil ha – så spørsmålet er hvilken du vil kjøpe:

I forhold til bildet over har Samsung Galaxy Tab-en 6 grønne vinnere og iPad-en har 7, men jeg tror det er mange flere argumenter for HVORFOR den ene er bedre enn den andre. Flash vs HTML5, Android vs iOs, åpent vs lukket, Android MarketPlace vs Apple AppStore, med mer. Og før noen lurer på hva jeg tenker på når iPad-en kan utvides til 750GB så ta en kikk på HyperDrive til iPad, som jeg har skrevet om tidligere.

Hvilken enhet skal du kjøpe, og hvorfor?

Skriv noen ord og fortell oss i Mobizmag om du skal ha en fjøl, hvilken du skal velge (iPad, Galaxy Tab, Dell Streak, andre) og ikke minst HVORFOR du velger som du gjør.


23 kommentarer om “Hvilken fjøl skal du kjøpe deg?

 1. Hvor har du fått den sinnsyke prisen på Galaxy Tab fra?

  Den koster fra 6490,-.

 2. Personlig har jeg kjøpt meg en Galaxy Tab, og elsker den. Jeg liker bedre Android pga åpenhet, muligheter til tilpasning av grensesnitt, personliggjøring osv.

  Jeg liker størrelsen fordi den sklir rett ned i jakkelomma, så det er enklere å ha den med ut av huset. Jeg har den med meg nesten overalt.

  Kona derimot, har et annet bruksmønster. Hun vil ha et sofadyr. Hun vil ha en iPad som erstatter for en liten netbook til surfing hovedsakelig hjemme, men også når hun er på forretningsreise/seminarer, hovedsakelig til epost og surfing, men sikkert også mange andre ting når hun først kommer igang.

  Derfor er det ikke et spørsmål om den en eller andre hjemme hos oss, men takk begge deler 😉

  Så nå sitter vi bare å venter på at iPad’en skal lanseres offisielt i Norge…

 3. Sånn Gaute – rettet opp i prisen – takk for tipset 🙂
  Da ble jo Galaxy’n veldig mye billigere….

 4. Velger helt klart iPad, man får rett og slett ingen enklere og mer brukervennlig fjøl enn denne. Man får det meste av applikasjoner du kan tenke deg og det er en kontroll og kvalitet på programmene (vet det er mange som hater app store, men det fungerer allikvel til det beste for sluttbrukeren). Vi har på jobben 7 stk av 46 som har fått seg iPad, og det er INGEN som har galaxy tab, hvorfor? vel, iPad´n er jo bare en opplevelse i seg selv og alle som jeg kjenner som bruker den, er av samme oppfatning. Man føler seg rett og slett litt spesiell og ivaretatt når man pakker opp en iPad, alt fra innpakkingen til opplevelsen 🙂

 5. Jeg må jo også skrive iPad 🙂

  Siden jeg fikk min iPad i april har min kjærlighet bare blitt sterkere og den er nå en del av meg.

  Størrelsen er perfekt til å surfe på, leser bøker med, skrive email med, bruke som notatblokk i møter, presentere med, se på filmer, spille – ja alt er en drøm på en iPad, og med 43,000 apps å velge mellom (opp fra 1,500 siden lanseringen) har du alt du kan drømme om å bruke iPad-en tilgjengelig.

  Les feks om mine første 130 magiske dager med iPad på bloggen min:
  http://hanspetter.info/2010/08/130-magiske-ipad-dager/ og om alt annet jeg har skrevet om iPad her: http://hanspetter.info/category/pad/apple-ipad/

  Med overlegen skjermkvalitet, perfekt størrelse, 43000 apps og ikke minst all tilbehør du kan kjøpe til en iPad så vil det overraske meg om ikke iPad-en vil eksplodere i salg når den nå endelig blir offisielt lansert i Norge.

  Bare siden jeg skrev denne artikkelen her så har det blitt solgt flere iPads fra Netshop som i skrivende stund nå har 20 stk iPad på lager 🙂

 6. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke helt klarer å ta et valg. iPad har vært på markedet her en stund nå og selger noe helt sinnsykt, men det samme gjelder også Galaxy Tab.

  Jeg ønsker meg en kombinasjon av begge to:

  – Størrelsen til iPad er helt ypperlig, nydelig skjerm for å se film, vise bilder og surfe
  – Galaxy Tab blir litt for mye en «stor mobiltelefon» og etter som jeg bruker HTC Desire i dag, får jeg ikke helt følelsen av at Galaxzy Tab gir så mye mer.

  – Som sagt så benytter jeg Android på telefon, noe som jeg synes er helt rått, Android Market synes jeg også har det meste av hva jeg søker etter

  – Jeg benytter iOS og AppStore på ipod og har egentlig litt samme opplevelse her, jeg finner det jeg trenger og ting fungerer som de skal

  – Noe av det viktigste for meg i forhold til bruk i hjemmet, er bruk av Plex som Media Center løsning på en Mac Mini, og muligheten til å kjøre Plex på iPad er nesten alene grunn nok til å velge iPad

  Jeg sitter derfor igjen med et par spørsmål…

  Når kommer det en 9.7″ Android fjøl med støtte for Plex?

  Når kommer neste generasjon iPad med kamera?

  …og hva med Blackberry Playbook?

 7. Hei Tom-Erik.

  Kamera til iPad er på vei: http://www.mobizmag.no/2010/11/18/eksternt-videokamera-til-ipad-er-pa-vei/. I tillegg er det nok også på vei en versjon 2 av iPad – med kamera forran og bak…

  Plex er i dag 100% dedikert til Apple og deres produkter, men jeg er helt sikker på at det finnes en rekke fullgode mediastreaming-tjenester til Android, eller?

  Toshiba Folio – som kjører på Android – kommer i 10,1″ størrelse og kommer til å koste rundt 3,500 spenn, så den kan være aktuell selvsagt. Nå kan det være at dette produktet ikke er noe særlig, ref hva feks ble skrevet her fra PR ansvarlige hos Toshiba etter at retailbutikken PC World i England fikk utrolig mange i retur:

  “We can confirm that we have taken the Toshiba Folio off sale temporarily as we have had a high level of returns and we do not want to give our customers a bad experience of what is actually a very good product. We are working with Toshiba to identify what the issue is and hope to have a resolution very soon.” Anina Castle, Head of Consumer PR

  BlackBerry ville jeg ikke satset på – ikke før de dropper eget OS og satser på Android eller Microsoft.

 8. Har en Huawei S7 som har den fordelen over alle andre at jeg fikk den til en FORNUFTIG pris, rett under 2000 kr. Dessuten kan den noe som iPad aldri vil klare: Passe i indrelommen min.

  Uansett hvilken annen det er snakk om er den i utgangspunktet for dyr i forhold til bruk og kapasitet.

  Jeg velger den som har 1) god batteritid og 2) Windows 7. 😀
  (Hadde iPad hatt OSX kunne jeg vurdert den også).

 9. Merker at Android gjengen gjerne vil ha fjølene sine i lomma 🙂
  Kanskje vi kan håpe på at det kommer en 10″ som man kan brette sammen sånn at våre vaske-ekte nerder (jeg er en nerd jeg også) kan ha med seg sine fjøler i lomma og ikke i veska..he,he

 10. Må vel legge til at dama har kjøpt seg iPad og ja jeg er litt fristet 🙂

  Samtidig så er det alltid veldig godt å komme tilbake til min Macbook etter å ha sittet litt med iPad’en…

 11. Subsonic er et spennende streaming alternativ til Android. Subsonic vant forøvrig nylig den norske AppCircus konkurransen, det kommer en egen sak om dette på Mobizmag imorgen.

  Har verken testet Plex eller Subsonic før, så jeg skal ikke uttale meg om det er noe alla samme, men her kan dere se mer:

  http://www.subsonic.org/

 12. Jeg solgte min iPad 3G 64GB etter 3 måneder og har gått over til Galaxy Tab. Betalte ca kr 4800 inkl 32GB. Den får plass i innerlommen på jakken og er langt mer anvendelig siden den er både mobil og Tab. Man kan enkelt flytte over hele Mine Dokumenter til Galaxy Tab; hvilket ikke er mulig på iPad/iPhone. Veldig greit når man drar i møter kun med Tab’en. Applikasjonene på Android er oftest mer funksjonsrike enn på iPad/iPhone fordi Android-utviklerne ikke pålegges samme hindringer og begrensninger som Apple pålegger for å slippe inn på deres App Store.

 13. Med Dropbox har jeg alle mine dokumenter ikke bare med meg, men også synkronisert via skyen til enhver tid – på min Mac, min iPhone og min iPad 🙂

 14. … og Dropbox fungerer alldeles glimrende på Android og Windows også. 😀

 15. Moskus – ikke sant – Dropbox ruler 🙂

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com