Norsk utviklingsverktøy populært

Nokias innholdsbutikk opplever stor vekst med mer enn 400 000 nye utviklere i løpet av de siste tolv månedene. Hele 92 utviklere har nådd milepælen én millioner nedlastinger, mens QT utviklingsverktøy er lastet ned 1,5 millioner ganger.

Nokias innholdsbutikk Ovi Butikk har nå nådd milepælen tre millioner nedlastinger per dag. Dette er drevet frem av et generelt behov blant forbrukere over hele verden, samt en nylig oppdatering som gir brukere av Nokias nye familie av Symbian smarttelefoner en bedre brukeropplevelse med butikken.

I tillegg har det kommet til flere populære applikasjoner og spill. Butikken høster også betraktelig drivkraft fra de mer enn 400 000 nye utviklerne som har registrert seg hos Nokia i løpet av de siste tolv månedene, samt de 92 utviklerne som har passert en million nedlastinger av sine applikasjoner.

Suksess

Nokia kjøpte for noen år siden norske QT (Trolltech) og dette har vært en suksess for dem. Utviklerpakkene Nokia Qt Software Development Toolkit (SDK) og Qt SDK er til sammen lastet ned 1,5 millioner ganger.

Etter hvert har utviklere fått øynene opp for hvordan dette kan forbedre hastighet og effektivitet i applikasjonsutviklingen for mobilterminaler som nye Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 og Nokia E7.

Nokia kunngjorde forrige måned at selskapet vil samle applikasjonsutviklingen rundt Qt for å forenkle utviklingen til Symbian-baserte terminaler og produkter som vil bygges på det nye operativsystemet MeeGo.

Forventer fortsatt vekst

– Den raske veksten i Ovi Butikk i det den passerer én milliard nedlastinger per år, demonstrerer at Nokia er en sterk aktør i både skala og størrelse når det kommer til tjenester, sier Scott Ellison, VP for mobil- og forbrukerrelaterte plattformer i IDC.

– Med Nokias sterke fokus på Qt-plattformen og forbedret økosystem for utviklere, bør Nokia fortsatt se sine utviklertall øke etter hvert som utviklerne ser fordelene og inntektsmulighetene, operatørbetalingen og den stadig voksende brukerbasen rundt omkring i verden.

Legg igjen en kommentar