700 % vekt i mobil datatrafikk de neste 5 årene

…og veksten vil være veldig mye større i Vest-Europa.

Apple sin iPhone har blitt en ikonisk gadget og har satt standarden for hvordan dagens, og morgendagens SmartTelefoner skal se ut.

Siden 2007 har verden blitt mye mer mobil og andelen av vår tilstedeværelse på Internett via en SmartTelefon har økt dramatisk.

I en rapport fra Informa Telecoms & Media anslår de at den gjennomsnittlige trafikken per bruker vil øke med over 700 prosent over de neste fem årene da andelen av vår tid på nettet over bærbare enheter vil fortsette å øke. Videre peker rapporten på at databruken i vesten vil øke fra 44 MB per måned i 2010 til 736 MB per måned frem til 2015, og påpeker at mesteparten av denne veksten kan takkes Apple og Android-enheter som er beregnet til avanserte data-brukere.

Til tross for at Apple nå blir slått av Android på mange fronter, og til tross for at Apple-brukere kun har 13 prosent markedsandel av alle mobilbrukere, så representerer fortsatt Apple brukere den høyeste datatrafikken generert med en mobiltelefon med et gjennomsnitt på 196 MB i måneden. Dette tilsvarer hele to tredjedeler av verdens mobiltrafikk.

I USA har selskapet Quantcast lagt frem sine statistikker over web-forbruket fra mobile enheter og viser til en litt mindre markedsandel for Apple. Android fosser frem og det er forventet at Android i 2011 vil ta igjen Apple grunnet en rekke nye høy-ende enheter som Samsung Galaxy Tab (Ikke lansert i USA ennå), Motorolas Droid serie, Xperia X8 og mange flere. Allerede nå har flere Android enheter nå passert 200 MB per bruker per måned i forbruk.

Apple har lenge klart å holde Android bak seg, men ingenting tyder på at forspranget vil vedvare lenge. Det er vel heller ingen tvil om at videotelefoni vil være en av flere store drivere for den sterke veksten fremover.

En kommentar om “700 % vekt i mobil datatrafikk de neste 5 årene

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com