Størst vekst, mest fornøyde kunder og størst lojalitet

Vekst og kundetilfredshet henger sammen, og øker kundelojaliteten.

Apple sine iPhone brukere er de mest fornøyde. Apple sine telefoner vokser mest og Apple har de mest lojale kundene. Henger dette sammen, eller er alt bare tilfeldig?

Størst vekst

I følge en undersøkelse fra IDC er nå Apple verdens fjerde største mobiltelefon-produsent og har forbipassert RIM som produserer Blackberry telefonene.

Med en vekst på over 90% år-over-år er nå Apple den fjerde største produsenten med 4,1% markedsandel og 14 millioner solgte enheter i tredje kvartal i år. Det er fortsatt langt opp til nummer tre på listen og ikke minst utrolig langt opp til Nokia som vokser i antall solgte enheter, men som mister markedsandeler.

Apple har også tidligere uttalt at de IKKE er på jakt etter førsteplassen, men at de ønsker først og fremst å produsere den beste telefonen og å tilby den beste opplevelsen. Det er flere faktorer som vil tilsi at de gjør nettopp dette.

Størst kundetilfredshet

Sammenligner du Apple sin kundetilfredshet med RIM sin Blackberry eller Motorola ser du at iPhone 4 klart vinner denne «konkurransen» ved å fokusere på å levere den beste mulige kvaliteten. I tillegg til RIM og Motorola så har feks Samsungs Galaxy S Android smarttelefon ikke lykkes å nå Apple sitt nivå og har ikke mer enn 55% fornøyde kunder, hvilket er meget lavt.

Størst lojalitet

I en undersøkelse fra Nielsen opplever Android en sterk vekst i kundelojalitet, men er ikke i nærheten av å ha tilsvarende lojalitet som Apple har fra sine iPhone kunder.

Apple som nå har forbipasert RIM i mobiltelefon-markedet ser også ut til å tiltrekke seg mange Blackberry-kunder. I samme undersøkelse viste nemmelig at hele 42% av Blackberry brukerene vurderte å flytte over til en iPhone- eller en Android telefon.

71% av de eksisterende Android-brukerene vil forbli en Android-bruker, mens hele 21% vil bytte til en iPhone og kun 3% vil ha en Blackberry telefon.

Apple har en den most lojale kundebasen hvor hele 90% av iPhone-brukerene vil bli ved Apple sin side, mens kun 6% vil vurdere en Android og 2% vil bytte til Blackberry.

Størst vekst, størst kundetilfredshet og størst lojalitet. Ingen tilfeldighet, men et resultat av en nøye planlagt strategi. I en rapport fra Bain & Company kan vi lese at 5% økning i tilfredsheten kundene har med produktene og selskapet ditt kan resultere i en resultatøkning som kan variere fra 25 til 100 prosent. Fokuserer du på å lage de beste produktene får du de mest fornøyde kundene, og fornøyde kunder er lojale kunder som fortsetter å handle hos deg. Fornøyde kunder er ikke minst en vandrende reklameplakat – som attpåtil er gratis.

En studie i vellykket salgsstrategi

Apple er utvilsomt et godt eksempel på hvordan disse faktorene henger sammen, og bidrar til en særdeles vellykket og ikke minst en lønnsom forretning.

I januar 2007 introduserte Apple sin iPhone, og mens aksjemarkedet applauderte og sendte aksjekursen til Apple til ny all-time-high på 97,80 dollar, brukte Microsoft-sjefen Steve Balmer anledningen til å latterliggjøre Apple sin nyvinning. I mai samme året passerte Apple sin aksjekurs den magiske grensen på 100 dollar. Sommeren året 2008 ble AppStore lansert, og innen en måned etter lanseringen hadde over 60 millioner apps blitt solgt og bidro til over 1 million daglig i omsetning. Høsten 2008 – halvannet år etter lanseringen av iPhone – hadde Apple vokst til å bli verdens tredje største produsent av mobiltelefoner.

Mai 2010 markerte en ny milepæl for Apple. Da passerte de nemmelig Microsoft i aksjekapitalisert verdi. Siden lanseringen av den første generasjonen iPhone i januar 2007 har Apple sin aksjekurs vokst med 260%, mens Microsoft har blitt 14% mindre.

Størst vekst, de mest fornøyde kundene og størst kundelojalitet.

Legg igjen en kommentar