Norges mest kreative IT-løsning er mobil

Kreativitetsprisen under Rosing-utdelingen gikk til Bipper for deres utvikling av programvaren for
mobiltelefoner som skaper økt trygghet for barn.

Til tross for at de nettopp lanserte sitt produkt i Norge og Bulgaria har Silje Valestad (bildet) og Bipper-gjengen fått god erfaring i å gå på prisutdelinger.

Og i går kveld tok de med seg hjem Dataforeingens kreativitetspris.

Her er juryens begrunnelse

«Vinneren av årets kreativitetspris har utviklet noe som det er stort behov for og har derfor løst en utfordring på en kreativ måte. Ettersom utviklingen i vårt samfunn ruller fremover dukker stadig nye utfordringer opp og vi er avhengig av at noen finner løsning på disse nye utfordringer.

Ettersom ny teknologi dukker opp er vi avhengig av at noen bruker denne teknologien til å lage ny teknologi og nye løsninger slik at evolusjonen kan fortsette med uforminsket styrke. Vinneren har vist meget stor kreativitet i å bruke eksisterende teknologi på en glimrende måte.

Ved utvikling av IKT løsninger er en like viktig oppgave som å utvikle selve løsningen, å evne og selge den inn til potensielle kunder, brukere og å skape interesse for løsningen. Dette har vinnerbedriften klart på en overbevisende måte.  Vinneren har bevist at løsningen har skapt stor interesse i utlandet, og har stort eksport potensialet.

Vinneren har utviklet løsningen gjennom eget behov, som ikke ble dekket med de løsningene som fantes på det tidspunktet. I stede for å slå seg til tåls med at det ikke var noen løsning gikk vedkommende i gang med å lage en løsning på utfordringen. I vår stadig mer kompliserte verden blir det stadig oftere slik at det er de genialt enkle løsningene som fungerer best. Dette gjelder også for IKT prosjekter.

Vinneren har klart å utvikle en løsning i en veldig konkurranseutsatt nisje av IKT markedet og det er flott at et norsk selskap tør å slå på stortrommen i dette markedet.

Vinneren har tidligere vunnet en rekke internasjonale priser som:

  • Førsteplass for Best Start- up under Mobil World Congress (over 300 nominerte selskaper)
  • Silver og Samsung Prize i kåringen for beste SIM applikasjon under SIMagine i Roma
  • Sølv under Peer awards i Helsinki
  • Bully Award vinner (start-up klassen) i Barcelona som ærer ledende europeiske selskaper innen teknologi, telekom og media.

Juryen ønsker vinneren all hell og lykke og minner om at mye arbeidet gjenstår»

Mobizmag.no gratulerer også!

1 thought on “Norges mest kreative IT-løsning er mobil

  1. Tilbaketråkk: Bippernytt

Legg igjen en kommentar