1 av 10 vil ha iPad!

Vil vi se over en halv million nordmenn med iPad?

Tirsdag 30. november kommer iPad endelig til Norge, og tidlig neste år kommer iPad2.

Før lanseringen har allerede over 60,000 nordmenn skaffet seg iPad, og i følge en undersøkelse utført av NPD Group i USA mot forbrukermarkedet der så sier hele 11 prosent av alle spurte at de tror de vil komme til å kjøpe seg en. Det skulle bli over 30 millioner iPad-er det i USA alene, og ca 500,000 her i Norge. Sannsynlig eller?

Fra 2 til over 200 millioner på 5 år

I følge markedsanalyseselskapet Gartner vil salget av digitale fjøler vokse dramatisk de neste årene, fra skarve 2 millioner enheter i 2009 til hele 208 millioner enheter i 2014! I 2010 anslår de at det globale tavle-markedet vil nå hele 20 millioner enheter, mens det i 2011 vil vokse med nesten 300 prosent til 55 millioner enheter.

Så langt er det iallefall ingenting som tyder på at salget til Apple sine vidunderfjøler er i ferd med å dabbe av – tvert i mot – og det til tross for at vi kan lese om nye «iPad killere» hver dag omtrent. I siste kvartal solgte Apple godt over 4 millioner iPad-er, hvilket er en ny rekord gitt produktets korte levetid så langt. Det som også er veldig intr, og som kom frem i undersøkelsen til NPD Group er at bruken av iPad øker etterhvert som man har eid produktet. For iPad-kunder som har hatt produktet i mer enn to måneder brukes den i mer enn 15 timer i snitt per uke. For de som har hatt den i mer enn tre måneder hadde forbruket økt til 18 timer.

58 prosent av iPad-eiere har valgt Wi-Fi modellen (undertegnede inkludert), mens de resterende 42 prosentene har gått for 3g-utgaven.Så langt er det kun 21 prosent som brukere iPad-en på jobben (jeg bruker den hver dag i jobbsammenheng), mens 37 prosent bruker den på reiser og ferier. Syv prosent bruker den på vei til jobben.

Samme undersøkelse avdekket også at 86 prosent av Mac-brukere eier to eller flere datamaskiner, mens bare 65 prosent av Windows-PC-eiere har to eller flere datamaskiner. For Mac-eiere, er det sannsynlig at minst en av deres ekstra datamaskiner er et Windows-basert maskin, da 97 prosent av alle husholdninger som har en datamaskin, har en Windows-basert maskin som sådan 🙂

Så, hvilken digital fjøl skal du ha?

4 thoughts on “1 av 10 vil ha iPad!

  1. «1 av 10 vil ha iPad» stemmer nok sikkert hvis du erstatter «iPad» med «nettbrett». 🙂

  2. Notepad/Notebook salget stuper allerede i USA og vil nok stupe her til lands også – og erstattes nesten 100% med digitale fjøler – som iPad og Galaxy Tab – og alle andre padder 🙂

Legg igjen en kommentar