Snart kommer Googlefonen med Android 2.3

Samsung og Google lanserer nå sin første telefon sammen, Nexus S. Mobilen er verdens første med operativsystemet Android 2.3, og blir Googles referansemobil på androidplattformen.

– Målet for samarbeidet mellom Samsung og Google er å fremme utviklingen av Android, verdens raskest voksende operativsystem for mobiltelefoner, sier Johan Larsson, nordisk produktsjef for Samsungs mobiler.

Nexus S er verdens første mobiltelefon med Android 2.3 og er den hittil raskeste på android-plattformen.

Samsungs prosessor gjør at man får en myk og responsiv opplevelse når man drar fingeren over den fire tommer store touchskjermen.

Applikasjonene setter i gang med èn gang, og opp- og nedlastning av sider og filer fra Internett skjer raskere enn noensinne.

Åpner dører

Android 2.3 støtter Near Field Communication (NFC), et konsept som gjør det mulig å kunne betale i kassen, på bussen, i taxien, sjekke inn på flyet, få rabattkuponger fra matbutikken og åpne dører direkte med mobilen. Det eneste man behøver å gjøre er å holde mobilen opp mot en mottager for å føre over data mellom de to terminalene.

– NFC er en teknologi som er på sterk fremmarsj og vil forenkle hverdagen for de fleste av oss. I stedet for betalingskort og nøkler kan vi bruke mobilen. Samsung har gjort flere prosjekter med NFC, men Nexus S blir vår første mobil som har funksjonaliteten forhåndsinstallert, sier Johan Larsson.

Gyroskop og bøyd form

Som multimediemaskin er Nexus S kompetent. Den er godt egnet for å spille spill, da Nexus S har gyroskop som gjør at den kjenner igjen modusen både stående og liggende.

Den egner seg også ypperlig for å se på film og TV-programmer med den fire tommer store skjermen.

Fakta

  • Nexus S (I9023) er en smarttelefon med operativsystemet Android 2.3 (Gingerbread), fire tommer stor kapasitiv touchskjerm (480×800 piksler)
  • Samsungs egen prosessor på en gigahertz og chipset IFX6160.
  • To kameraer på fem megapiksler med blits på det bakre kameraet, det fremre kameraet spiller inn i VGA.
  • Støtter formatene mp3, aac, aac+, eaac+, wma, mpeg4, h.263, h.264.
  • Støtte for NFC samt et flertall Googletjenester, som Google Edition, Google Mobile Services, Google Maps og augmented reality.
  • Har Googles brukergrensesnitt, i tillegg til nettleser forhåndsinstallert.
  • Wifi b/g/n, USB 2.0, bluetooth 2.1, DLNA, 3,5 millimetersuttak for headset og GPS.
  • 16 GB innebygd minne. Batteri på 1500 mAh.
  • I butikk i løpet av våren. Pris ikke kjent.

Legg igjen en kommentar