Mobilhandel vil øke sterkt i 2011

Bruk av mobiltelefon som betalingsmiddel vil vokse sterkt i 2011. Det viser tall fra analysebyrået Juniper Research og betalingsselskapet PayPal.  Elektronikkbransjen ser også en sterk vekst i mobil handel.

Juniper Research spår en vekst i m-handelsmarkedet til over 200 milliarder dollar i 2012.

PayPals tall viser at overføringer via mobile transaksjoner på verdensbasis på ett år er seksdoblet. Ved ut gangen av 2010 regner PayPal med at over 700 millioner dollar har passert deres mobile betalningsløsninger. Volumet øker raskt.

Informasjonssjef Erik Andersen i Elektronikkbransjen sier vi står foran en rask utvikling både av mobil e-handel og mobile betalingstjenester, som parkering, buss, bane og trikk og drosje.

Det overflødiggjør bankkort og lommebok, men krever et samspill med tilbyder av tjenestene.

I verdenstoppen

Nordmenn ligger i verdenstoppen for bruk av bankkort og e-handel. Nå beveger deler av disse betalingsstrømmene seg mot bruk av mobiltelefon som betaligsenhet.

I Norge vil i følge Elektronikkbransje rundt halvparten av alle solgte mobiltelefoner i år være smarttelefoner – 1,2 millioner telefoner.  I andre kvartal 2010 økte salget av smarttelefoner i Sverige med 411 prosent sammenliknet med samme periode året før, i følge IT Research.

Salgsdobling

PayPal har registrert en umiddelbar salgsdobling i butikker som har tatt i bruk en prøveløsning av selskapets nye m-handelssystemet PayPal Mobile Express Checkout.

Den mobile betalingsløsningen lanseres nå i de nordiske land.

Årsaken til m-handelsveksten er det eksplosive salget av smarttelefoner med mulighet for å kunne installere enkle m-handelsløsninger, og enkle betalningsløsninger.  Per i dag er det solgt over 170 millioner smarttelefoner.

PayPal Mobile Express Checkout er utviklet i samarbeid med brukerne. Løsningen gjør det enkelt, raskt og sikkert for kunder og butikker å begynne å handle og selge via mobilen.

Via løsninger er det mulig å betale for digitalt innhold og dyrere fysiske varer som bøker, klær og elektronikk. Kort eller bankoverføring kan koples til brukernes PayPal-konto i den mobile butikken. Kundene kan selv velge betalingsmiddel. E-handelsbutikker som har testet betaversjonen rapporterer en dobling av salget.


Legg igjen en kommentar