Vil kjøpe mobil på januarsalg

27 prosent av alle nordmenn regner med å skaffe seg ny mobiltelefon under januarsalget.

Annenhver nordmann planlegger januarkupp, viser en fersk undersøkelse. Flatskjerm, datamaskin og mobiltelefon står øverst på ønskelista.

Halve Norge planlegger å åpne lommeboken under januarsalget, viser en ny undersøkelsen fra LG Electronics. Men stadig mer avansert teknologi gjør oss usikre på hva vi skal velge.

Undersøkelsen, som tar for seg nordmenns forhold til elektronikk, viser at 37 prosent av oss er på utkikk etter ny flatskjerm, 33 prosent etter ny datamaskin, mens 27 prosent regner med å skaffe seg ny mobiltelefon på nyåret.

Teknologien forvirrer

Selv om mange skal shoppe, er det flere som sliter med å forstå den avanserte teknologien innen hvite- og brunevarer.

Åtte av ti opplever det som utfordrende å handle elektronikk og hvitevarer på salg, og én av tre (35 prosent) påpeker at teknologien står i veien når de skal ta en beslutning.

Nesten halvparten (44 prosent) av norske kvinner sier i undersøkelsen at de har manglende kunnskap om elektronikk og hvitevarer.

Fakta fra undersøkelsen

  • 44 prosent sier at de ser fram til å handle under januarsalget.
  • 36 prosent er på utkikk etter ny flatskjerm, 33 prosent etter ny datamaskin, mens 27 prosent regner med å skaffe seg ny mobiltelefon under januarsalget.
  • 34 prosent sier at det er utfordrende å handle under januarsalget fordi de mangler kunnskap om produktene som kommer på salg.
  • 82 prosent føler at det er utfordringer knyttet til det å handle på elektronikk og hvitevarer.
  • 45 prosent synes det er irriterende at varer man kjøper før jul blir solgt til redusert pris rett etter jul.
  • Nærmere halvparten (42 %) av de spurte sier at de mangler oversikt over alle tilbudene som faktisk er på salg.

Undersøkelsen ble gjennomført i desember 2010 av Snabbasvar.se for LG Electronics. 1019 nordmenn i alderen 15 – 80 år, fordelt over hele Norge deltok i undersøkelsen.

1 thought on “Vil kjøpe mobil på januarsalg

  1. Bindingen på min ellers utmerkede Touch Pro 2 går ut i slutten av februrar. Da blir det nok en WP7 med tastatur, ja. 🙂

Legg igjen en kommentar