Android-mobil på speed

Android-mobilen LG Optimus 2X med full HD-skjerm er verdens første mobiltelefon med Dual-Core-prosessor. Det gjør modellen til LGs raskeste og mest allsidige smarttelefon noensinne.

Mobilen har kapasitet til avspilling og innspilling av HD-film i 1080p og kan i tillegg brukes til å koble sammen ulike medieenheter i hjemmet.

På CES-messen i Las Vegas, som starter om to dager, vil LG Electronics vise fram LG Optimus 2X, som er verdens første mobiltelefon med Dual-Core-prosessoren Tegra 2 fra NVIDIA.

PC-teknologi på mobilen

Teknikken er mer eller mindre standard på PC-siden og gjør at programmer startes umiddelbart og at nettsider vises raskere. Android-baserte LG Optimus 2X kan både spille av og spille inn film i full HD (1080p).

Telefonen har også en HDMI-tilkobling som gjør at den kan kobles til en TV.

Det er for eksempel mulig å se på filmer eller spille spill som er lagret på mobiltelefonen direkte på TVen – naturligvis i full HD-oppløsning.

Multimediesentral i lomma

– Med LG Optimus 2X i lomma har du ikke bare med deg telefonen, men også en multimediesentral og en TV-spillkonsoll som enkelt kan kobles til TV-en. Med en dobbelkjerneprosessor gjør den alt du kan gjøre med andre mobiltelefoner og litt til, bare mye raskere. Du kommer aldri til å ville bytte igjen når du først har prøvd Optimus 2X, sier Erik Andersson, produktsjef for mobiltelefoner i LG Electronics i Norden.

Kraftplugg

Den kraftige prosessoren åpner for mer avanserte spill enn det som tidligere har vært tilgjengelig på mobiltelefoner. Spillene styres både med den trykkfølsomme skjermen og ved at man rører på telefonen som er utstyrt med gyrobasert (bevegelsesfølsom) teknologi.

LG Optimus 2X er resultatet av det nære samarbeidet mellom LG og NVIDIA, som har utviklet Dual-Core-prosessoren Tegra 2. Doble prosessorkjerner gir økt ytelse uten å gi avkall på drifts- eller standbytid. Modellen bygger på Android 2.2 og kommer til å kunne oppgraderes til versjon 2.3 når den er tilgjengelig.

Den har en fire tommers trykkfølsom skjerm med oppløsning på 800×400, et kamera med åtte megapiksler og åtte gigabyte innebygd minne, som kan utvides til 32 gigabyte via et mikro-SD-minnekort.

Kommer om to måneder

LG Optimus 2X forventes å være tilgjengelig i Norden i slutten av februar.

Veiledende pris er 4 900 kroner inkludert moms.

Fakta

  • Fire tommers WVGA-skjerm
  • Tilkoblinger via WiFi og mikro-HDMI, samt støtte for DLNA
  • Åtte megapiksler kamera med autofokus og blits
  • Åtte GB innebygd minne
  • 32 GB eksternt minne med mikro-SD-minnekort
  • Innebygd A-GPS/GPS
  • Kamera på fremsiden med mulighet for videosamtale
  • Innebygd akselerometer som registrerer hastigheten i bevegelser

En kommentar om “Android-mobil på speed

Legg igjen en kommentar