Mannen som gir deg nytt og bedre mobilnett

God mobildekning er synonymt med Bjørn Amundsen. Telenors dekningsgeneral kontrollerer personlig at det nye og raskere mobilnettet blir klart om et år, samt at alle nye basestasjoner fungerer som de skal. Mobizmag.no ble med han på inspeksjonstur.

SE BILDERSERIE FRA DEKNINGSTUREN: Jakter på bedre mobildekning

Bjørn Amundsen er nesten alltid på farten. Han er Norges fremste ekspert på god mobildekning. Han er en god blanding av et svært godt geografisk oppslagsverk, en mobil nomade og en teknisk nerd. Det er en hederstittel!

Det var ikke uten grunn at han i fjor fikk hedersprisen under Gulltasten-utdelingen for sin årelange kamp for bedre mobildekning i Norge.

Mens andre mobilselskaper reklamerer for billige priser, så har Telenor og Bjørn Amundsen satt sin ære i å ha best mobildekning, selv om de ikke får si det høyt i markedskrigen mot NetCom og de andre mobiloperatørene.

Spionerer for deg

Hver gang vi ringer til Bjørn Amundsen så er han nesten alltid ute i felten eller på jakt etter sorte huller i dekningskartet. Telenor-borgen på Fornebu er en plass dekningsdirektøren bare er innom for å ha møter og treffe gode kolleger.

Den store Toyota Landcruiseren, som Amundsen kaller ”kontoret sitt”, er spekket med det siste av automatisk teknisk målingsutstyr, datamaskiner, iPad, GPS- er og utallige mobiltelefoner av ymse slag og størrelser. Og ikke nok med det, i lom- mene på jakken hans er det også en to – tre smartmobiler…

For å spøke litt; dersom Amundsen hadde blitt stoppet i en politikontroll, så kunne han teoretisk bli tatt for å være en spion eller en italiensk lommetyv med sine mange mobiltelefoner, gadgets og teknisk målerutstyr.

Men heldigvis er Telenors dekningsgeneral hederligheten selv. Han er kjent for å være snill med både kunder og journalister. Amundsen har gode hensikter i sitt effektive dekningsarbeide.

Går svanger med LTE

Når Mobizmag.no (Mobile Business Magazine) fikk dagsaudiens i passasjersetet, var han på en tre uker lang dekningsturné fra Finmark til Oslo. I Tromsø stiger vi inn i hans rullende kontor og kjører ut mot Sommarøy som ligger utenfor Kvaløya, som er nabo til Senja.

Dette er noen av Norges største øyer, men Oslo-mannen Amundsen er overraskende svært godt kjent. Han jakter på om mobildekningen er bra og hvor den må utbedres. Ikke minst med tanke på LTE-nettet som Telenors dekningsdirektør nå går svanger med.

Det er nemlig slik at både i byer og og ute i Huttiheita, der ingen skulle tru at nokon kunne bu, ja der har Bjørn Amundsen vært og har sjekket mobildekningen. Også konkurrentenes nett.

I forbindelse med at hele mobilnettet til Telenor skal skiftes innen et år, så er Amundsen ekstra ivrig i tjenesten. Han er som en digital blodhund etter dårlig mobildekning slik at du skal kunne ha optimale forhold.

– Ja vel og merke dersom du har et SIM-kort fra Telenor, kommenterer han med et lurt smil.

Sjekker datahastigheten

– På denne dekningsturen så måler jeg hvordan 2G og 3G-nettet oppleves for kundene og for å se hvordan datahastigheten. Dette med datahastighet blir stadig mer viktig for kundene våre, og da må jeg følge opp behovet deres ved å lage bedre mobildekning og sørge for at det blir høyere datahastigheter der folk flest og næringslivet ferdes, sier Amundsen.

Etter å ha kjørt rundt på deler av den geografisk store Kvaløya, er vi innom nydelige og nesten sydlandske Sommarøy og Hillesøy, med sine kritthvite strender. På fergeleiet på Brensholmen stopper Amundsen opp for å sjekke datahastigheten ettersom det om sommeren bruker å vente mange biler på ferga til Senja.

– Ja, her vil det bli bedre dekning når mobilnettet er byttet ut med utstyr som takler raskere mobil- og datatrafikk, sier han fornøyd og smiler.

Burde få bauta

I løpet av dekningsturen som vi er med på, så ringer Bjørn Amundsen ofte til teknikerne på Lillehammer. Han er dessuten ofte i kontakt med kontrollsenteret på Fornebu der de samkjører og følger opp utskiftingen av mobilnettet som na pågår over store deler av Norge.

Dermed følger de sentralt opp sorte dekningshull som Amundsen har ”sniffet” seg fram til. Utgangseffekten på ba- sestasjoner justeres. Og dersom en baestasjon kanskje må flyttes eller justeres fysisk, så sender dekningsgeneralen ut sine tekniske stormtropper som tar seg av dette.

På Fornebu burde Telenor sette opp en bauta av Bjørn Amundsen. På plaketten kan de med riktighet skrive; ”Her er mannen som gir deg og resten av Norge best mobildekning”.

3 thoughts on “Mannen som gir deg nytt og bedre mobilnett

  1. Tips til Amundsen: På togstrekningen fra Hauketo stasjon til Nordstrand er det praktisk talt umulig å få til noe datatrafikk med Telenor, men bra med NetCom 😉

  2. Hei
    Hvorfor må jeg gå ytterst på verandan min for å få ei strek på mob min når folk med netcom sitter i stua å ringer . de to antennene sitter da på samme masta ????

    Mvh
    Per i Østsia 193 2480 Koppang

  3. @ Per Harry Øien: Det høres ut som du bør ta kontakt med mobiloperatøren din og forklare dem problemet. Dersom de ikke gjør noe med dette, så bytt til en annen mobiloperatør som har bedre mobildekning i det området du er mest,

Legg igjen en kommentar