TEST: HTC Trophy vil bli bedre i norsk versjon

Trophy er den første mobilen med Windows Phone 7 fra HTC. Uten norsk operativsystem og tilgang til marketplace er telefonen foreløpig for spesielt interesserte, men det vil nok forandre seg fort.

Etter å ha hørt om Windows Phone 7 fra Microsoft, i noe som virker som en uendelighet for en gadgetfreak, sitter jeg endelig med en i hånden.

Telefonen HTC Trophy har et ganske vanlig utseende med en 2,8 tommer berøringsskjerm. Den gir ikke det samme solide inntrykket som er vanlig for smarttelefoner  fra HTC.

Den litt enklere utførelsen har også sin fordel når det gjelder vekt 180 gram.

Trophy har alle funksjonene som er vanlig i dagens telefoner 5 megapiksler kamera med autofokus og blits og 720p video, 8 GB hukommelse, GPS, Bluetooth, WLAN osv.

Batterilevetiden er som for de fleste smarttelefonene og her er vi tilbake på 90-tallet med daglig ladning. Frontkamera mangler noe som etter hvert er vanlig på HTC.

Så til operativsystemet som i dag er viktigst når jeg velger telefon. Windows Phone 7 er spesifisert på et nivå at funksjonaliteten og utseende til menyene vil bli likt på alle telefonene som benytter operativsystemet.

Her vil det ikke være aktuell med HTC Sense-lignende overbygginger. Phone 7 er ikke lansert på norsk det innebærer at jeg ikke har tilgang til marketplace eller HTC hub. Dette er jo foreløpig, til norsk operativsystem lanseres.

Den engelske utgaven av Phone 7 er logisk og rask og har alle de forenklingene som er vanlig for administrasjon av flere e-post kontoer, sosiale medier osv.

Utseendemessig er telefonen ikke så spennende, men logisk ogfunksjonelt. Listingen av applikasjonene på en lang rekke hadde med fordel blitt byttet ut med den mer vanlige matrisen. En nøkkel til bruken er forståelse av symbolene i menyvalgene.

For å oppsummere: kjøper du en Phone 7 så kjøper du en Phone 7. Forskjellen mellom de forskjellige fabrikantene og typene vil være på hardware siden.

Hardware siden av Trophy blir bare bedre og bedre jo mer du bruker den. Uten norsk operativsystem og tilgang til marketplace er derimot telefonen foreløpig for spesielt interesserte, men det vil nok forandre seg fort.

Pluss   🙂

  • Meget god respons på berøringsskjermen
  • Rask

Minus   🙁

  • Skjermsparerknappen vanskelig å nå for høyrehente
  • Ikke norsk operativsystem

Totalvurdering [Rating:3/6]

2 kommentarer om “TEST: HTC Trophy vil bli bedre i norsk versjon

  1. Hei! Leste artikkelen din om HTC Trophy med engelsk operativsystem. Kjøpte denne for ca. 1,5 år siden, og er bare relativt fornøyd med den. Har prøvd å kjøpe app’er til denne etter at den norske versjonen ble lansert (har selv engelsk versjon ennå), men har ikke fått til å kjøpe app’ene da jeg får beskjed at siden jeg bor i Norge så får jeg ikke kjøpt. Virker som om at hvis jeg hadde adresse USA eller England hadde det latt seg gjøre. Elkjøp anbefalte meg å tilbakestille telefonen til fabrikkinnstillingene, for så å prøve på nytt. Vet ikke hvordan man gjør dette. Lurer på om dette har vært et velkjent «problem» for de som trodde en Windows-telefon før den kom på norsk var tingen?

  2. Hei! Leste artikkelen din om HTC Trophy med engelsk operativsystem. Kjøpte denne for ca. 1,5 år siden, og er bare relativt fornøyd med den. Har prøvd å kjøpe app’er til denne etter at den norske versjonen ble lansert (har selv engelsk versjon ennå), men har ikke fått til å kjøpe app’ene da jeg får beskjed at siden jeg bor i Norge så får jeg ikke kjøpt. Virker som om at hvis jeg hadde adresse USA eller England hadde det latt seg gjøre. Elkjøp anbefalte meg å tilbakestille telefonen til fabrikkinnstillingene, for så å prøve på nytt. Vet ikke hvordan man gjør dette. Lurer på om dette har vært et velkjent «problem» for de som trodde en Windows-telefon før den kom på norsk var tingen?
    .

Legg igjen en kommentar