Kjære operatør, gi meg en app!

Apps er den store farsotten for tiden. Nå ser det ut som om man endelig har begynt å gå bort fra det ensidige fokuset på iPhone og ser potensialet i andre plattformer. Vi har sett på hva teleoperatørene gjør med apps på Android plattformen.

Vi har funnet tre norske teleoperatører i Android Market, Telenor, Network Norway og Netcom. De tre operatørene har valgt fullstendig forskjellig fokus på sine applikasjoner, noe som i seg selv er ganske interessant.

Telenor Faktura
Telenor har laget en Android app for de kostnadsbevisste kundene. Denne applikasjonen gjør egentlig bare en ting, gir deg oversikt over ditt forbruk. Applikasjonen har et enkelt grensesnitt som viser deg hvor mye du har brukt i kroner og øre siden forrige faktura. Har du noen pakkeavtaler på datatrafikk eller SMS, så vises det også grafer for hvor mye av pakken du har brukt hittil i fakturaperioden.

Applikasjonen har også en widget, litt kjedelig, men nyttig. Telenor skriver at data i applikasjonen oppdateres en gang i døgnet, men når det gjelder datatrafikks å kan du oppdatere den grafen når du vil.

Er du Telenor-abonnent og har lyst til å få en bedre oversikt over forbruket ditt er denne applikasjonen nesten en må-ha sak. Applikasjonen finnes forøvrig også for iPhone.

Network Norway Mobil Bedrift
Network Norway har valgt å kun fokusere på bedriftskundene med sin Android app.

Med denne appen får du som Network Norway kunde tilgang til de viktigste funksjonene i Mobil Bedrift, nemlig oppsett av konferansesamtaler, sette fraværsmelding, inn og utmelding av bedriftens telefonkøer og oversikt over dine kollegaer.

Grensesnittet er stilrent med store forståelige knapper for hver funksjon. Vi i redaksjonen har ikke selv testet denne applikasjonen, men den har fått gode karakterer på Android Market. Applikasjonen er en utmerket måte å sette fokus på de utvidede mulighetene man får med et bedriftabonnement.

Applikasjonen finnes forøvrig også for iPhone.

Netcom Spill
Netcom har valgt å fokusere på forbrukermarkedet og har for Android lansert et spillmarked. Slik vi forstår Android Market sin distribusjonsavtale, så er denne applikasjonen muligens et brudd på punkt 4.5, Non-Compete.

Dette er altså en spill-butikk der du kan kjøpe spill til din Android-telefon. De fleste av spillene i denne applikasjonen finnes allerede på Android Market, men det er også noen spill i Netcom Spill som ikke finnes på Android Market.

Spillene i Netcom Spill koster kr. 50,- pr stykk. Vi gjorde noen stikkprøver og fant mange av de samme spillene i Android Market til priser rundt 5 til 15 kroner.

Netcom Spill har et pent og enkelt grensesnitt, men overpriser spillene til de grader, samtidig som vi er usikre på om denne applikasjonen kan bli kastet ut av Android Market på grunn av brudd på distribusjonsavtalen, så vårt råd her er å holde seg unna denne applikasjonen.

Konklusjon
Vi vil nok se mer til apps fra teleoperatører fremover. Her har operatørene en unik mulighet til å bygge merkevare samt å gi kundene enklere tilgang til tjenester i nettet som alltid har funnet der, men har vært litt vanskelige å bruke, slik Network Norway har gjort med sin applikasjon.

Vi liker veldig godt Telenor Faktura applikasjonen, og i en ideel verden så ville vi hatt en applikasjon som gav oss både funksjonaliteten til Network Norway Mobil Bedrift og Telenor Faktura i en og samme applikasjon, samtidig som vi får en lekker og nyttig widget. Utfordringen er herved gitt!

3 kommentarer om “Kjære operatør, gi meg en app!

  1. Kjære operatør, gi meg en web-basert tjeneste…

Legg igjen en kommentar