Norsk mobilsuksess fra Trondheim

Trondheimsbaserte Zedge.net opplever en formidabel vekst, og deres Android applikasjon har nå blitt lastet ned over seks millioner ganger.

Zedge.net er et nettsamfunn der brukere kan dele ringetoner, bakgrunnsbilder og themes for alle mulige mobiltelefoner, inkludert Android. Ved å registrere deg på websidene deres får du skreddersydd innholdet etter hvilken telefonmodell du registrerer at du har.

Innholdet er helt gratis av den enkle grunn at alt innhold er brukergenerert, altså man deler innhold.

Mobizmag.no var en av de første publikasjonene som testet Zedge.net sin Android applikasjon, og nå har den nylig blitt lansert i versjon 2.0.

Zedge ble startet av Tom Arnøy, Kenneth Sundnes og Paul Shaw(UK) i Trondheim. Selskapet ble solgt i 2006 til det amerikanske selskapet IDT Corporation, men fortsatt gjøres alt av produktutvikling og det meste av strategiarbeid i Trondheim.

Zedge lanserer i disse dager Zedge Discovery Network. Tanken bak dette er å gjøre det enkelt for innholdseiere å kunne produsere og promotere innhold til brukere i alle land og til de fleste telefoner. I praksis vil det i første omgang bety at deres Android applikasjon får en seksjon der brukere kan gi anbefalinger til apps og spill.

– For utviklere betyr det at de kan nå alle våre Android-brukere. Vi fokuserer mye på anbefalinger, filtrering og kvalitet for å lage en økosystem som faktisk fungerer. Både brukerne og utviklerne må bli fornøyde og det er det prinsippet vi jobber etter hele tiden, sier Tom Arnøy.

Zedge kjøper Sincerial AS
Zedge Discovery Network blir til ved et oppkjøp av et annet norsk Trondheimsbasert selskap kalt Sincerial AS.

Sincerial har bygd et generelt anbefalingssystem som hjelper nett- og mobilbrukere å finne interessant og relevant innhold. Systemet lærer først hva brukeren er interessert i gjennom å analysere interaksjonen med tjenesten, og denne informasjonen brukes til å finne innhold som er tilpasset brukerens interesser.

Sincerials stiftere, Knut Hellan og Per Gunnar Auran, har 18 års sammenlagt erfaring i utvikling av søketeknologi fra Fast Search & Transfer, Overture Services, Yahoo! og Google. De har begge bakgrunn fra Institutt for kybernetikk på NTNU.

Last ned Zedge app’en:

3 kommentarer om “Norsk mobilsuksess fra Trondheim

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com