Mobilen din mest utsatt for nettkriminelle

Bedre sikkerhetsløsninger for Windows-baserte PC-er gjør at nettkriminelle heller angriper alternative operativsystemer og den stadig økende andelen mobile plattformer.

Angrepene rettes i stadig større grad mot yngre målgrupper.

IT-selskapet Cisco la nylig frem sin årlige sikkerhetsrapport, Cisco Annual Security Report.

Rapporten viser at Windows-baserte PCer de siste ti årene har vært et ettertraktet mål for kriminelle på nett, men at 2010 markerte et vendepunkt.

Utnytter sårbarheter

Både Microsoft og PC-produsenter utvikler nå stadig bedre sikkerhetsløsninger, og sikkerhetsoppdateringer slippes hyppigere enn noen gang.

Dette har gjort det vanskeligere å utnytte sårbarheter i Windows og nettkriminelle retter nå sin oppmerksomhet mot andre operativsystemer og mobile plattformer.

Tydelig trend

– Windows-baserte PCer har blitt mye sikrere og dette har ført til at kriminelle nå ser seg om etter nye muligheter. Vi ser en tydelig trend der nettkriminelle bruker stadig flere ressurser på å utnytte alternative operativsystemer og mobile plattformer, sier sikkerhetssjef Christian Nordve i Cisco Norge.

Lokket med Star Wars og My Little Pony

Å utnytte det voksende markedet for mobile applikasjoner er en effektiv måte å nå millioner av brukere over hele verden. Dette medfører at stadig yngre brukere blir utsatt for angrep, også barn som bruker mobile plattformer til å surfe på internett og laste ned spill og applikasjoner.

I 2009 ble det for eksempel avslørt at en applikasjon som tilbød gratis bakgrunnsbilder til mobiltelefoner samlet inn telefonnummer og personsvarnummer til en nettside i Kina.

Denne applikasjonen var særlig populær blant yngre brukere, siden den inneholdt temaer som Star Wars og My Little Pony.

Den nye trusselen

– Mobile applikasjoner utviklet av en tredjepart kan utgjøre en stor trussel. I den grad det er kontroll av disse applikasjonene, så er det lite kontroll på hvorvidt applikasjonene er ”snille” eller ”slemme,” sier Nordve.

2 kommentarer om “Mobilen din mest utsatt for nettkriminelle

Legg igjen en kommentar