Nokia og Microsoft allierer seg

Nokia sin nye CEO, Stephen Elop, annonserte sammen med Steve Balmer at de to kjempene nå inngår ett strategisk samarbeid. Alliansen ingen trodde på, er nå blitt virkelighet.

Samarbeidet betyr i praksis at vi vil se Nokia telefoner med Windows Phone 7. Denne plattformen vil bli Nokia sin primære plattform for «smarte telefoner».

Nokia Maps vil bli en strategisk del av Microsoft sine karttjeneste ved å blant annet bli integrert i Bing søk.

Nokia sine innholdstjenester vil også bli integrert i Microsoft Marketplace.

Stephen Elop kom fra en en toppstilling i Microsoft før han tok stolen som CEO i Nokia og har den siste tiden gått kraftig ut og kritisert hvordan Nokia de siste årene har sakket akterut teknologisk og markedsmessig, så det burde kanskje ikke komme som noen stor overraskelse at det ville skje plattformendringer for Nokia, ei heller at valget falt på Microsoft Windows Phone 7 plattformen.

Likevel er det vel ganske tydelig at Microsoft er den store vinneren her. Deres plattform har ikke fått den oppmerksomheten de nok hadde håpet på etter lanseringen av Windows Phone 7, og ingen av produsentene har fokusert spesielt på plattformen i forhold til sine Android baserte modeller.

Microsoft trengte en sterk samarbeidspartner, og sånn sett er vel samarbeid med Nokia et drømmescenario for Microsoft. Det gjenstår å se om dette var det beste valget for Nokia.

Legg igjen en kommentar