Crimepack innloggingsskjerm

Slik sikrer du deg mot hackerangrep

Her er datasikkerhetsselskapets Symantecs oppskrift hvordan du skal sikre deg mot nettangrep og digital styggedom på nettet.

Her er oppskriften du bør følge:

  • Organisasjoner og brukere bør forsikre seg om at all programvare er oppdatert med leverandørens nyeste sikkerhetsoppdateringer eller ”patcher”. Løsninger for ressurs- og patchhåndtering kan hjelpe til med å sørge for at systemet er oppdatert.
  • Organisasjoner bør opprette regler som begrenser bruken av nettlesere og nettlesertillegg som ikke kreves av organisasjonens brukere. Spesielt gjelder dette ActiveX-kontroller som kan installeres uten brukerens kjennskap.
  • Organisasjoner kan også med fordel bruke løsninger for omdømmebasering og svartelisting av IP-nummer for å stenge for ekstern tilgang til nettsteder som er kjent for å huse angrepsverktøy og lignende trusler.
  • Antivirus, brannmurer og lignende kan brukes for å oppdage og forhindre at kjente sårbarheter utnyttes og at skadelig kode installeres.

En kommentar om “Slik sikrer du deg mot hackerangrep

Legg igjen en kommentar