Slik sikrer du deg mot hackerangrep

Av
Oppdatert: 11. februar, 2011
Crimepack innloggingsskjerm

Her er datasikkerhetsselskapets Symantecs oppskrift hvordan du skal sikre deg mot nettangrep og digital styggedom på nettet.

Her er oppskriften du bør følge:

  • Organisasjoner og brukere bør forsikre seg om at all programvare er oppdatert med leverandørens nyeste sikkerhetsoppdateringer eller ”patcher”. Løsninger for ressurs- og patchhåndtering kan hjelpe til med å sørge for at systemet er oppdatert.
  • Organisasjoner bør opprette regler som begrenser bruken av nettlesere og nettlesertillegg som ikke kreves av organisasjonens brukere. Spesielt gjelder dette ActiveX-kontroller som kan installeres uten brukerens kjennskap.
  • Organisasjoner kan også med fordel bruke løsninger for omdømmebasering og svartelisting av IP-nummer for å stenge for ekstern tilgang til nettsteder som er kjent for å huse angrepsverktøy og lignende trusler.
  • Antivirus, brannmurer og lignende kan brukes for å oppdage og forhindre at kjente sårbarheter utnyttes og at skadelig kode installeres.

 

En kommentar

  1. Pingback: VIDEO: Slik kan du oppdage nettkjeltringer : Mobizmag.no – Mobile Business Magazine

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *