Å du store min – hvor smal er din?

Først var de store. Så ble de mindre. Og nå skal de både være store og smale! Dagens snakkis på Mobile World Congress er hva som er rett størrelse. Ja altså på iPad-en, Tab-en eller nettbrettet – som noen kaller den.

BARCELONA: I går – kvelden før kvelden – altså før åpningen av Mobile World Congress – var den store snakkisen hva Microsoft og Nokia skal finne (!) på.

I dag har mobilhordene fått noe nytt å tenke på, nemlig noen informasjonsfjøler.  I går lanserte Samsung sin. Og i dag var det LG Electronics sin tur.

Flotte nettbrett – begge to – men lanseringene har skapt diskusjon i gangene på Mobile World Congress om hva som er rett størrelse.

For det er jo størrrelsen det kommer an på! Er det ikke?

I dag har jeg vært vitne til at sindige direktører, glatte markedsfolk, spørrende journalister og annet fint mobilfolk har snakket om at «Min er større enn din og min er passe stor».

Teknologien synes ikke å være så viktig viktig – den bare virker den – og det jo ikke så interessant  😉

Tusenkronersspørsmålet her i Barcelona er hvilken produsent som vinner iPad/TAB-løpet???

Den første virkelige nettbrettet var Apple Ipad med sine 9,7 tommer skjerm.

Etter det kom Samsung Galaxy Tab med sin 7 tommer og igår fikk vi introdusert Samsung Galaxy 10,1 med 10,1 skjerm.

I dag presenterte LG sin Optimus PAD med 8,9 tommer skjerm.

Etter diskusjonen om Microsoft og Nokia er spørsmålet om hva er fornuftig skjermstørrelse og hvem som har den sentralt på Mobile World Congress.

Sentralt er også gråsonene som er mellom PC, nettbrett og mobiltelefon.

Samsung vil jo nå konkurrere med seg selv med sin 10,1 tommer PC og 10,1 nettbrett. Kamerakvalitet og andre funksjoner begynner å nærme seg de beste smart telefonene. Telefonene sitter igjen med en stor fordel, det er fint å være liten når den skal i lomma.

Enigheten virker som strekker seg til 16:9 format, Android-operativsystem, helst den spesialtilpassede 3,0, kraftig prossor. Og der slutter enigheten!

Dette gjelder selvfølgelig ikke Apple, men spenningen rundt iPad 2 dreier seg om de samme valgene.

Hvem som går seirende ut av konkurransen vil markedet avgjøre, men det gamle spørsmålet om størrelse vil vare lenge i mobilbransjen.

Diskusjonen startet her på Mobile World Congress. Og på fredag – når alle de norske mobilfolkene er hjemme igjen – vil diskusjonen om rett størrelse komme til Norge. Belive me!

PS. Min er 7 tommer!  😉

3 thoughts on “Å du store min – hvor smal er din?

Legg igjen en kommentar