Navneutfordringer på Mobile World Congress

Før het mobiltelefoner noe med nummer – nå har alle samme fornavn. Og det kan skape forvirring.

BARCELONA: Dagens snakkis her på Mobile World Congress i Barcelona er at mobilprodusentene synes å ha så lite fantasi når de skal døpe sine nye babies – altså mobltelefonene og nettbrettene.

Til daglig merker vi de svingningene som har vært gjennom tidene når det gjelder navnevalg. Et av  problemene i svangerskapet er hva skal barnet hete.

Som regel er det utelukket å kalle første barn Anton, andre barn Anton 2 osv.

Dette ville jo ligne på Politiskole-filmene hvor vi fikk fra 1 til 9 og her som eller i lange serier var den første best.

Så med denne lille oversikt over hva skal barnet hete kommer vi til essensen i dagens problem. Hva kaller mobilprodusentene sine «barn».

Jo, Samsung for eksempel kaller alle sine Android telefoner Galaxy med noe etter det kan være 2 eller TAB eller 10,1

Den samme logikken har spredt seg gjennom hele mobilprodusent-samfunnet. HTC har sin Desire,  Sony Ericsson Xperia og til og med Huawei har kastet seg inn i navne konvensjonen med sine IDEOS og på sett og vis gått et skritt lenger ved å slenge på slim for den siste versjonen Huawei IDEOS S7 Slim.

Snart kommer Apple med iPad 2 – og de har allerede iPhone 2 …

Kan dette være et problem? Ja, jo mer entydig navn en vare har, jo sikrere er vi ved kjøp. Etter å ha lest tester, sammenlignet priser på varen osv.

Kan det godt være at jeg betaler en høy pris for en gammel vare fordi jeg la ikke merke til om det var nummer 2 eller 3 eller light.

Ved bruk av støtte programmene til oppdatering av telefonene må jeg vite nøyaktig hva telefonen heter eller får jeg kryptiske meldinger om feil telefon. Jeg blir da sittende med gammel software hvis jeg ikke klarer å finne hvilket nummer det er i rekken.

Så tilbake til sadelen, da husker jeg et godt gammelt ordtak «Why stop betting on a winning horse».

Sett fra min side en total misforståelse hvis produsentene  tror at det er navnet som vinner det er nok produktet. Så for å sikre at vi ikke spiller på avdanka hester  må vi få et mer klart skille mellom utgavene.

Du lurer kanskje på hva min sønn heter?

Jo han heter selvfølgelig Mobile Cowboy jr. den 2.

Det er viktig å holde på prinsipper – også når det gjelder navn  😉

Legg igjen en kommentar