Slår et slag mot djevelsk nettkriminalitet

Sterkere beskyttelse mot hackere og nettkriminalitet med Cybercrime Index, sikkerhetssertifisering av nettsider, nytt brukervennlig grensesnitt og beskyttelse på Facebook er noen av nyhetene i nye Norton 360.

I følge Norton Cybercrime Index, som daglig gir en oversikt og advarer mot nettrusler, skjer en kriminell handling på internett ni ganger per sekund verden over.

I 2010 oppdaget Symantec hele 286 millioner nettrusler, og disse rettes mot både private databrukere og virksomheter.

Nettbrukere som leter etter informasjon, shopper, gjør sine bankærender og omgås venner på nett trenger kraftig beskyttelse for å sikre sin datamaskin, viktige dokumenter og ikke minst sin identitet på nett.

Derfor lanseres Norton 360 versjon 5.0. Den nye versjonen gir brukerne ekstra beskyttelse mot den økende nettkriminaliteten i verden.

Hjelp når du trenger det som mest

–  Som Norton Cybercrime Index viser er nettkriminalitet blitt virkelighet over hele verden. Dette er en trussel mot internettbrukernes digitale liv, både deres profil på nett, og all den personlige informasjonen de lagrer. Vi har utformet den siste versjonen av Norton 360 for å gi brukerne den hjelpen de trenger for å beskytte seg selv, og sine datamaskiner, sier Kim Richard Olsen, salgssjef for Symantecs konsumentprodukter i Norge.

Nytt brukergrensesnitt

I den nye versjonen av Norton 360 er det brukervennlige grensesnittet ytterligere forbedret. Norton Control Center er et nytt brukergrensesnitt som enkelt gir brukeren et overblikk over sikkerhetskontroller, innstillinger og informasjon om datamaskinens beskyttelse og ytelse.

Det nye kontrollsenteret gir raskt og enkelt tilgang til Nortons kostnadsfrie sikkerhetsløsning for foreldre, Norton Online Family, og Nortons liste over rangerte nettsider, Norton Safe Web. Norton Safe Web inneholder nå også et sikkerhetsstempel, Norton Secured. Dette stempelet viser enkelt hvilke nettsider som er sikre og sertifisert med VeriSign Trust Seal, som i sin tur garanterer sikre transaksjoner med VeriSign SSL.

Facebook-beskyttelse

Allerede i den forrige versjonen av Norton 360 kunne brukerne beskytte seg på Facebook, men nå har man også tilgang til Facebook-beskyttelsen direkte via brukergrensesnittet.

Gjennom Norton Control Center kan brukerne, ved hjelp av verktøyet Norton Safe Web for Facebook, søke gjennom Facebooksider og sine venners oppdateringer for å sikre seg mot farlige lenker og andre trusler.

Forbedret dataoptimalisering

Norton 360 versjon 5 har også forbedret dataoptimalisering og automatisk sikkerhetskopiering slik at brukerne kan opprettholde datamaskinens ytelse, og beskytte viktige filer. Dataoptimaliseringen i Norton 360 tilbyr nå raskere rensning av registeret som holder viktige systeminnstillinger i god stand, frigjør minne slik at programmer kan startes og brukes raskere, og tar bort unødvendige filer for å forbedre harddiskens ytelse.

Alt dette gjør at man lettere kan sikkerhetskopiere bilder, musikk, videomateriale, finansielle dokumenter og andre viktige filer på en sikker måte.

Enkel sikkerhetskopiering

For å forsterke sikkerheten ytterligere oppdaterer Norton 360 kontinuerlig status ved sikkerhetskopiering og kryptering av filer som lagres på nett. Det er også lett å få tilgang på filene man har sikkerhetskopiert på nett, via hvilken som helst datamaskin.

Med den kostnadsfrie tjenesten Norton Connect kan man til og med få tilgang til all informasjonen via en mobiltelefon eller et nettbrett. Siden man har lagret bilder, musikk og dokumenter i nettskyen kan man enkelt dele de med en link til innholdet i en e-post til familie og venner.

Ryktebasert teknologi og ekstra sikkerhetskopiering med Norton Bootable Recovery Tool

For andre år på rad har Symantecs ryktebaserte teknologi gitt Norton 360 full pott i en test utført av BritiskeDennis Labs. Testen simulerer virkelige nettbaserte angrep, lik de som retter seg mot sosiale nettverkssider. Av de tolv produktene som ble testet var Norton 360 det eneste programmet som beskyttet mot samtlige av truslene. Den nye versjonen inneholder blant annet:

  • Insight – Nortons ryktebaserte sikkerhetsteknologi som proaktivt beskytter datamaskiner mot de siste sikkerhetstruslene. Hvis brukeren ønsker å laste ned filer fra internett undersøkes innholdet ved hjelp av all den informasjonen Symantec og deres brukere daglig samler inn om aktuelle trusler og farlige nettsider. Dette for at brukerne skal beskyttes selv mot de aller siste truslene.

  • SONAR 3 – atferdsbasert beskyttelse som overvåker datamaskiner for å avsløre mistenkelig oppførsel og raskt identifisere nye angrep, programvare og andre trusler som er utviklet for ikke å bli oppdaget. Når en trussel oppdages gjør SONAR 3 automatisk det som skal til, uten at brukeren trenger å gjøre noe.

  • Norton Power Eraser og Bootable Recovery Tool – Om datamaskinen er så infisert at den ikke engang kan startes, kan man med Norton Bootable Recovery Tool skape en CD/DVD/USB som gjør at brukeren raskt kan begynne å bruke datamaskinen igjen. Brukeren lager en CD/DVD/USB på forhånd som senere er klar til å brukes ved behov. Med Norton Power Eraser renser man raskt datamaskinen fra selv de vanskeligste skadene. For mer informasjon og nedlastning av Norton Bootable Recovery Tool, besøk Norton Bootable Recovery Tool.

Norton 360 støtter Microsoft Windows XP (32-bit), Microsoft Windows Vista (32-bit og 64-bit), samt Microsoft Windows 7 (32-bit og 64-bit).

Legg igjen en kommentar