Kjøper WebDeal med nettsky-tjenester i blikket

Basefarm kjøper hosting- og driftsselskapet WebDeal. Oppkjøpet innbærer blant annet en felles satsning på ”cloud computing”.

Til Mobizmag.no sier administrerende direktør Grethe Viksaas i Basefarm at hun ikke ønsker å opplyse hvor stor salgssummen er.

Hun vil heller ikke oppgi hvorfor salsgsummen er hemmelig.

Får til sammen 215 ansatte

De to selskapene hadde i 2010 en samlet omsetning på rundt 295 millioner kroner og har til sammen ca. 215 ansatte.

– WebDeal har et veldig godt fagmiljø på områder vi ønsker å styrke, spesielt i forhold til kunder som har basert seg på IBM-teknologi. Vi oppnår også vesentlige kostnadssynergier, blant annet på utnyttelse av våre datasentre, sier Viksaas.

Tjenester

Basefarm har en solid posisjon innenfor drift av virksomhetskritiske internett-tjenester, spesielt mot media, katalog, offentlig sektor og e-handel.

WebDeals styrke ligger blant annet på SaaS konsepter og optimal utnyttelse av infrastruktur i forhold til kundenes bruksmønster.

– Med Basefarms sterke organisasjon i ryggen vil våre forretningsområder kunne videreutvikles betydelig raskere og med mer slagkraft enn tidligere, sier Jan Aril Sigvartsen, daglig leder i WebDeal.

Har overskudd

Begge selskaper drives med overskudd, og har hatt kontinuerlig vekst siden oppstarten; Basefarm har vært gasellebedrift hele fem ganger, og WebDeal var gasellebedrift i 2008, 2009 og 2010.

Både Basefarm og Webdeal har kommet langt i utviklingen av de nye nettskybaserte tjenestene; software som en tjeneste (SaaS), plattform som en tjeneste (PaaS) og infrastruktur som en tjeneste (IaaS).

– Jeg ser fram til å kunne utvikle tjenester på disse områdene innenfor en større og mer skalerbar driftsenhet, sier Sigvartsen som opplyser at den nye enheten vil kunne levere både et dypere og bredere tjenestetilbud, til et internasjonalt klientell.

Ny vekst

Oppkjøpet er støttet av Basefarms nye eier, Reiten & Co, som tok over aksjemajoriteten i selskapet i desember 2009.  Reiten er en aktiv eier, og bidrar spesielt med å se på nye strategiske muligheter som dette.

– Oppkjøpet er i samsvar med vårt mål for Basefarm og vil skape ny vekst. WebDeal har også et internasjonalt kontaktnett som vi ønsker å benytte oss av i den videre utviklingen av Basefarm, sier Christian Melby, partner i Reiten & co.

Legg igjen en kommentar