TEST: Utrolig god Bluetooth for bilen

Plantronics K100 er kanskje markedets beste?!

Handsfree – dvs kabelsnoren fra Apple – er ikke den beste løsningen for en god og ikke minst sikker samtale i bilen!

Har du ikke Bluetooth integrert fra før, og lurer på hva du bør kjøpe deg, så kan jeg nærmest garantere for at du kommer til å bli veldig fornøyd med Plantronics K100 produkt! Lekkert design, enkel å bruke, rask til å koble seg opp til mobilen din, lang batteritid, liten vekt, støtte for A2DP og ikke minst GOD høytaler og like god mikrofon.

Hovedfunksjoner:

 • Bluetooth for mobilen din – til bilen
 • Kan streame og spille av musikk, podcaster, etc fra alle A2DP-kompatible enheter – feks kan du bruke Plantronics til å spille av GPS-stemmen din…
 • Veldig rask pairing mot mobilen din – og ikke minst utrolig enkel å paire opp til å begynne med
 • Liten vekt, veier kun 92 gram
 • Utrolig rask lading – 45 minutter så var den full-ladet og good2go
 • Lang batteritid – 15 dagers standby og inntil 17 timer med taletid (har ikke fått testet, har ikke snakket så mange timer ennå i bilen….og ikke ladet opp siden jeg satt den i bilen heller for over en uke siden)
 • DSP-støy reduksjon
 • Justering av lyd gjøres utrolig raskt og enkelt via hjulet som står lett tilgjengelig uten å flytte blikket fra veien (god trafikksikkerhet)
 • Alt følger med – kabel (micro-USB), sigarettenner & bluetooth enhet. Alt i pen forpakning, alt med en god følelse av kvalitet!

Så over til det ALLER beste!

Til venstre for hjulet er det en liten FM-knapp, og via denne så kan du overføre lyden fra din mobilsamtale over til stereoanlegget i bilen 🙂

Standard frekvens er 88,3 – hvilket også vil bli lest opp til deg – på engelsk, og via en behagelig kvinnestemme. Samme gjelder forøvrig når du slår på K100, blir tilkoblet, går mot tomt batteri, og slår av…den snakker til deg, slik at du ikke trenger å flytte blikket vekk fra veien 🙂

Uansett – tilbake til frekvensen 88,3 – hvis du ikke vil bruke den, kan du velge mellom mange andre: 88.7, 89.1, 89.5, og 89.9, osv….bare trykk på FM-knappen igjen så skifter den automatisk til neste frekvens. Denne funksjonen kan du feks da bruke til å spille musikk fra telefonen din – via Plantronics’en – og så overført via FM til stereo’n i bilen….og det fungerer også veldig godt!

Konklusjon:

Plantronics K100 gjør bortimot samme jobben som integrerte Bluetooth løsninger til nye biler gjør i dag – NESTEN – men så koster også denne løsningen forsvinnende lite med sine 650 kroner, sammenlignet med 20 til 30 tusen du må ut med for en integrert-rett-i-rattet-og-stereo-løsning!

Plantronics K100 kan jeg anbefale på det ALLER sterkeste – faktisk sjelden jeg blir så positiv til et produkt!

Pluss  🙂

 • ALT – også til den prisen!!!!

Minus  🙁

 • INGENTING!!!

Nytte [Rating:6/6]

Enkelhet [Rating:6/6]

2 kommentarer om “TEST: Utrolig god Bluetooth for bilen

 1. Hmm… kjekk løsning for de som har helintegrert stereoanlegg sikkert.

  Ulemper jeg umiddelbart ser fremfor et helintegrert BT-løsning:

  – Batteriet må lades
  – Radiolyd dempes ikke når innkommende samtaler kommer (unntatt ved A2DP streaming da selvfølgelig)

  For oss som fortsatt har så gammel bil at vi har en standard stereo «slot», så er løsningene fra Parrot, helst i samspill med Pioneer fortsatt genialt 🙂

 2. Kanskje jeg, på tross av så mange store bokstaver og superlativer, må teste denne.

  Den så praktisk ut. 🙂

Legg igjen en kommentar