Google filmer VM-løypene og vintersportsteder

Har du tenkt deg på ski i forbindelse med Ski VM i Oslo? Eller en tur i Nordmarka? Husk å smile! Google filmer nå løypene.

Etter Holmenkollen står populære skidestinasjoner og –anlegg som Norefjell, Hemsedal, Trysil, Hafjell, Kvitfjell og Oppdal for tur.

Google Street View dokumenterer nå VM-løypene. Tidligere har de brukt biler, traller og sykler for å dokumentere omverdenen i sin populære karttjeneste Street View.

Nå har den karakteristiske Google snøskuteren kommet til Norge for å dokumentere norsk vinterlandskap på sitt beste. Første stopp er VM-løypene i Holmenkollen.

Starter med Holmenkollen

Google Snowmobile skal reise rundt i det norske vinterlandskapet for å dokumentere skiløyper, alpinanlegg og nærliggende omgivelser.

Snøskuteren startet tirsdag sin Norgesturne med å kjøre VM-løypene i Holmenkollen, bare timer før startskuddet til Ski-VM.

Du blir filmet!

Ettersom bildene blir tilgjengelige i Street View, vil turgåere, skiløpere, alpinister og sportsentusiaster verden rundt kunne gjenoppleve og navigere seg gjennom de samme løypene og terrenget som årets VM-deltakere.

Tjenesten vil dermed også være til hjelp for de som ønsker å se nærmere på ulike norske skianlegg og deres fasiliteter før de velger feriedestinasjon – eller rett og slett for å nyte utsikten fra fjellet.

Slik er snøskuteren

Snøskuteren ble bygget i forbindelse med OL i Vancouver i 2010, og gjorde sine første opptak her. Se video.

Farkosten er utstyrt med det siste innen foto- og GPS-teknologi, og vil bli kjørt av kyndig personell ved det aktuelle skisenteret. Hvilke skiløyper og alpinanlegg snøskuteren skal kjøre i bestemmes av avtaler Google gjør med den aktuelle rettighetshaveren.

Bildematerialet snøskuteren henter inn ved sitt opphold i Norge vil bli gjort tilgjengelig etter bearbeiding av materialet.

Fakta

  • Dan Ratner, mekanisk ingeniør på StreetView-teamet, har bygget snøskuteren som en del av sitt 20 prosent-prosjekt
  • Snøskuteren bruker samme teknologi som StreetView-bilen, men uten laseren for avstandsmåling mellom bygninger
  • Det finnes kun to Google Snowmobile i Europa, og den ene befinner seg for tiden i Norge
  • Snøskuterens størrelse er: L: 3.30m, B: 1.20m og H: 2.10m

Legg igjen en kommentar