Viser verdens første trådløse skjerm

På CeBit-messen i Hannover i dag viste Fujitsu verdens første trådløse skjerm på. Også strøm til skjermen leveres trådløst.

Kabler går nå inn i historiebøkene med Fujitsus prisvinnende og banebrytende strømteknologi, som for første gang gjør det mulig med trådløse skjermer.

På CeBit i dag viste Fujitsu en 22 tommers skjerm, som er uten kabler.

Fujitsu anslår at de første skjermene vil bli produsert i løpet av neste år.

Mobizmag.no har spurt om å få bilder av de spesielle skjermene, men Fujitsu har foreløpig ikke frigjort disse i Norge. Vi vil publisere bilder av skjermløsningen med en gang vi får tak i dette.

Vant priser for innovasjonen

Trådløse skjermer blir mulig ved hjelp av Fujitsus innovative SUPA-teknologi: Smart Universal Power Access. For innovasjonen Fujitsu mottatt flere priser.

Raymond Olaussen (bildet), teknologidirektør i Fujitsu Norge, sier han er meget stolt over at Fujitsu nok en gang viser seg som en av bransjens mest innovative aktører:

–  Med trådløse skjermer viser vi igjen at Fujitsu er en leder innenfor banebrytende teknologier. Alle har vel flere ganger irritert seg over kabelkaoset på pulten – og nå blir det endelig historie. De første trådløse skjermene kommer i løpet av det neste året, og jeg er sikker på at de vil revolusjonere arbeidsplassen.

Park and play-computing

Teknologien er utviklet i samarbeid med to tyske forskningsinstitusjoner.

Skjermene vil få strøm og signaler levert trådløst.

Løsningen vil bane vei for såkalt ”park and play-computing”, hvor skjermer får strøm ganske enkelt ved å bli plassert på et ”hot spot”, som sender strøm via en antenne som er innebygd enten i et panel eller en pult.

Legg igjen en kommentar