Slik får du med deg Twitter på sykkelturen

Med et iPhone-stativ på sykkelen blir det nettdebatt med blodsmak i kjeften.

Nettdebatt kan gå hardt for seg til tider, og noen finner det litt skremmende. Selv synes jeg det er en positiv ting, og jeg har deltatt i mange av de. Det er både gøy og lærerikt, spesielt når det er litt temperatur.

Men hvordan får du tid til å være så mye på Twitter, og delta i alle disse nettdebattene?

Jeg får ofte det spørsmålet, og jeg hører også at mange sier de ikke har tid til Twitter. Det er forståelig, for Twitter kan fort bli et sort hull av et tidssluk.

Blitt et mer tålmodig menneske …

Nøkkelen ligger i mobilen, og bruken av den når man likevel ikke har noe annet å finne på. Eksemplene er mange, og selv tvitrer jeg mest når jeg venter på toget, eller når jeg venter på at det skal komme frem, samt når jeg får noen minutters pause mellom møter og andre arbeidsoppgaver.

Twitter er et tidsfordriv som gjør at jeg i langt mindre grad kjeder meg enn før, og takket være muligheten for å tvitre på mobilen har jeg faktisk blitt et mer tålmodig menneske.

Jeg blir ikke like oppgitt når toget er forsinket, eller jeg må vente på en som aldri lærer klokka, eller noe annet overaskende forårsaker en forsinkelse.

Livet blir rett og slett morsommere med Twitter

Spørsmålet jeg etterhvert stilte meg, er hvor langt dette kan strekkes? Kan det f.eks. bli morsommere å trene hvis jeg samtidig kan tvitre?

Som gammel konkurransesvømmer som har funnet veien tilbake til svømmebassenget etter mange år (og enda flere kilo), må jeg nok innse at det blir vanskelig. På den annen side liker jeg å svømme, så Twitterbehovet er ikke helt tilstede der.

Ved siden av svømmingen forsøker jeg å spe treningsmengden gjennom å sykle litt, og det er en treningsform der det kan funke å tvitre litt. Utfordringen er selvsagt at det blir tungvint å holde mobilen i en hånd, når man strengt tatt bør ha begge godt plassert på sykkelstyret.

Billig glede

Jeg begynte derfor å lete etter et iPhone-stativ for sykkelen min. Det tok sin tid, og jeg fant det ikke i Norge. Det var først på en tur til USA at jeg fant et slikt stativ i Apples gigantiske butikk. Nå husker jeg ikke helt prisen, men jeg mener at det var snakk om cirka 20 dollar.

iPhone-stativet er nå montert på sykkelen min, og jeg må si at det fungerer overaskende godt. Det er selvsagt litt ekstra slitsomt å skrive meldinger mens man puster og peser og hendene er våte av svette, men det går i hvert fall veldig greit å følge med på alle nettdebattene og de mange forskjellige Twitter-meldingene. Det får tiden til å gå, samtidig som tankene flyttes bort fra hvor kjedelig det er å sykle, samt hvor vondt det faktisk gjør.

Noen blir kanskje skeptiske til det å tvitre mens man sykler, og spesielt på denne årstiden med snø og livsfarlig glatt is. Jeg skyter derfor inn at jeg ikke sykler ute, men at jeg har montert sykkelen min på et stativ og sykler innendørs. Det blir omtrent som en ergometersykkel, bortsett fra at jeg bruker min vanlige sykkel.

Foruten Twitter, fungerer også iPhone som MP3-spiller, og det er jo kjekt uansett om man sykler innendørs eller ute. Fordelen med et iPhone-stativ til sykkelen er jo opplagt også for de som ikke er like ivrige tvitrere.

Morsom dings til sykkelen

Med en iPhone i lomma eller i et tilpasset sportsarmbånd blir det litt mer tungvint å velge musikk eller bruke andre tjenester. Det er f.eks. vanskelig å få glede av alle appene som bruker GPS til å registrere fart og lengde når man hele tiden må fiske den frem for å sjekke skjermen.

Sykkelcomputere har jo blitt både billige og populære, og på samme måte som GPS på iPad er et kjempeverktøy i bilen, bør GPS på iPhone være en nyttig og morsom dings til sykkelen. At det tilsynelatende ikke er noen norske butikker som har tenkt på det, er for meg uforståelig.

Det kan godt tenkes at jeg er en ensom potensiell kunde i segmentet som vil tvitre mens jeg sykler, men det må da være mange nok i segmentet for syklister som vil ha GPS og musikk lett tilgjengelig på sykkelstyret sitt?

3 thoughts on “Slik får du med deg Twitter på sykkelturen

  1. Nettdebatt når man trimmer må jo være en ypperlig måte for å få opp temperaturen! 😀

  2. .. er det ikke også noe som heter «don’t tweet and drive»? 😉

Legg igjen en kommentar