Nettkjeltringer utnytter tsunami-katastrofen

Cyberkriminelle utnytter jordskjelvet og tsunamien i Japan, ved å legge ut ondsinnet kode på nettet og ringe sex-telefon i Japan pga. gratis telefoni.

Nettkjeltringer har laget forbedrede lenker til søkemotorer med eksempelvis tsunamilignende sider, eksempelvis på Google, med ondsinnet kode.

Ved å klikke på disse skadelige koblingene, kan datamaskinen din bli infisert av skadelig virus.

Dette hevder sikkerhetsfirmaet Trend Micro i en blogg.

Usmakelig å utnytte katastrofen

På Mobizmag.no har folk lagt igjen kommentarer som forteller at de benytter gratistelefoni-tilbudet fra NetCom til å ringe japanske sextelefoner på mobilselskapets regning. (For ordens skyld: Slike og lignende meldinger blir fortløpende slettet)

– Det er helt usmakelig å utnytte en katastrofe på den måten. Jeg håper at folk flest er bedre enn som så. Vi åpnet gratistelefoni til og fra Japan fordi mange har behov for å komme i kontakt med hverandre etter en slik katastrofe, samt at det er dyrt å ringe fra Japan. Det er trist at noen utnytter situasjonen, sier kommunikasjonsjef Øyvind Vederhus i NetCom til Mobizmag.no

Legg igjen en kommentar