Kan gi mobilien din en dødelig bombe

Dersom du er uheldig og mister mobiltelefon kan arbeidsgiveren eller mobiloperatøren med ny teknologi fjernslette mobilen. Dette kalles «kill pill».

Hvis du er så uheldig at du mistet telefonen, er arbeidsgiveren din svært interessert i at jobbdokumenter, kontrakter og kundeinformasjon ikke havner i hendene på uvedkommende.

Derfor har teleselskapene nå begynt å tilby såkalte »kill pill»-applikasjoner for smarttelefonene som kan benyttes til å slette innhold og låse telefoner som er mistet.

Les også: Mange nordmenn mister eller får mobilen stjelt

Smart løsning

– Innholdet på smarttelefoner kan slettes selv om du ikke lenger har telefonen. Dette skjer ved at en instruks om sletting sendes til en applikasjon i telefonen, sier Stein Tømmer i SmartPhones Telecom, som er produsent og underleverandør av tjenesten Mobil Kontroll fra Telenor.

Bare syv prosent har mulighet til å få fjernslettet innholdet på mobiltelefonen, ifølge en fersk undersøkelse som er gjort for Telenor.

Lytter etter slettesignal

Applikasjonen »lytter» hele tiden etter kommandoer fra tjenesten. I noen tilfeller benyttes også tekstmelding som kommunikasjonskanal for slettesignal.

– I tillegg kan applikasjonen benyttes til å sende ut felles oppsett og oppgraderinger av alle smarttelefoner. På denne måten kan man samkjøre og få kontroll over alle smarttelefoner i bedriften, sier Stein Tømmer.

En kommentar om “Kan gi mobilien din en dødelig bombe

Legg igjen en kommentar