Apps vil føre til knalløkning i omsetningen

Analyseselskapet Gartner antar at halvparten av bedrifters omsetning innen 2015 vil komme via mobile applikasjoner og sosiale medier!

Under Gartner Customer 360 Summit 2011 i Los Angeles kommer analyseselskapene til å diskutere Context-Aware Computing i CRM og hvordan informasjon om deg og din identitet kan gjøre elektronisk handel enklere og raskere.

Det vil derfor bli viktig fremover å samle informasjon om hvem du er, hvor du er, hvilken enhet du bruker, hvem som er i nettverket ditt og hvem du kommuniserer med slik at alt blir lagt til rette der og da for at din interesse for et produkt eller tjeneste blir konvertert til en handel med størst mulig sannsynlighet.

– I 2015 vil konteksten være like innflytelsesrik for mobile forbrukertjenester, som søkemotorer er på Internett i dag. Informasjon om kunder vil ikke lenger være begrenset til data lagret i selskapseide systemer, sier Gene Alvarez, visepresident i analyseselskapet Gartner.

Gartners 8 regler for mobile kontekst-rike applikasjoner

  • Enklere for førstegangskjøpende å registrere seg UTEN å måtte gå inn på en hjemmeside
  • Vis hensyn til endepunktet – ikke alle er like. Applikasjonstilgang må være uavhengig av enheten
  • Brukere må få kontroll over egen deltagelse – ikke misbruk brukerens privatliv
  • Balanser forholdet mellom hvor viktig og hvor ofte informasjon blir sendt til mottager/deltager
  • Design mobile tjenester hvor dine partnere er inkludert
  • Ikke dupliser informasjonen, men bruk det som allerede er tilgjengelig!
  • Ikke la dine kunder måtte hoppe fra den ene til den andre plattformen for å fullføre en transaksjon
  • Vær proaktiv – i stedet for at kunden skal be deg hva han eller hun vil ha, så bruk kontekstuell informasjon til å foreslå

Les hele Gartner rapporten her

Mobilen blir det viktigste du har

For bare få år siden brukte du mobilen din til det den var laget for – å ringe med! Etterhvert begynte andre tjenester å dukke opp, anført av SMS. Deretter kom kameraet på telefonen, og noen begynte å ta bilder og sende MMS. Utviklingen har gått raskt siden den gang, og i dag brukes ikke lenger mobiltelefonen primært til å ringe med – iallefall er ikke min mobil en telefon:

For meg er Gartner analysen over musikk for mine ører – jo mer jeg kan gjøre fra en og samme enhet jo bedre. Derimot vil jeg også tro at dette er musikk i ørene for nett-kriminelle som ser for seg store økonomiske gevinster nå som ALT skal samles på en og samme enhet. I rapporten fra Cisco kan vi også lese nettopp dette – at hackere nå flytter fokuset fra PCer til mobiltelefoner, av nettopp denne årsaken! Jeg skal ikke si at dette ikke vil bli et problem i fremtiden, men samtidig synes jeg det er verdt å gjøre oppmerksom på at kombinasjonen av LTE/4G og en cloud-tilnærmet hverdag til hvor data fysisk lagres kan redusere denne risikoen.

For meg – ikke mot meg!

Farlig eller ei, trenden er der, fremtiden er i dag og det er kanskje flere av oss som har gått fra en posisjon hvor vi ikke vil si så mye om hvem vi er, hvor vi er, og hva vi gjør – til nettopp det motsatte….denne informasjonen ønsker vi heller ikke skal bli brukt MOT oss, men FOR oss – noe Gartner også poengterer.

Vi går en spennende utvikling i møte – og da tenker jeg mer på bedriftene enn kundene, jeg tenker mer på CRM-utviklerene og alle som skal jobbe med mobil sikkerhet. Spennende skal det bli, og kanskje litt skremmende også…..

Les også andre aktuelle artikler

 

Legg igjen en kommentar