Unngå viltpåkjørsel med mobilen

I Norge er det over 7000 viltpåkjørsler i året. Mange av disse kunne vært avverget hvis du viste hvordan påkjørsler kan unngås. Få hjelp av mobilen!

Tirsdag 22. mars ble iPhone applikasjonen “Viltpåkjørsel” lansert. Den gir deg informasjon om hvordan du kan unngå å kjøre på vilt, og instruksjoner om hva du skal gjøre hvis ulykken først er ute.

Få vet for eksempel at du som bilfører har plikt til å melde ifra til politiet om du kjører på et dyr, og at overholdelse av meldeplikten gjør at man som regel slipper å betale egenandel, og heller ikke får bonusavkortning på bilforsikringen.

– Applikasjonens mest unike funksjon er likevel at den viser din eksakte posisjon på kart, og gir deg de riktige koordinatene som du kan oppgi når du ringer politiet. Det sikrer at du raskt får hjelp, og at dyret ikke må lide unødig, sier utvikler Tobias Bæck.

Om “Viltpåkjørsel”

  • Viltpåkjørsel bruker telefonens GPS, og viser din posisjon på skjermen når du ringer.
  • Viltpåkjørsel er den eneste applikasjonen som viser deg kartreferansen og posisjonen på kart. Applikasjonen gir deg også en generell innføring i hva du skal gjøre ved viltpåkjørsel, steg for steg.
  • Som bilfører har du plikt til å melde ifra om du kjører på et dyr. Unngåelse av meldeplikten er straffbart.
  • Når politiet får melding om dyr som er påkjørt, kontakter etaten stedets fallviltjegere. De fungerer som stedets viltnemnd.

Klikk her for mer informasjon og last ned appen

Legg igjen en kommentar