TEST: Sony Ericssons slanke toppmodell

Sony Ericsson slår på stortromma og lanserer en ny toppmodell i sin Xperia-serie med Android telefoner. Kan denne modellen konkurrere helt i toppen?

Sony Ericsson Xperia arc måler bare 8,7 mm på det tynneste og er utstyrt med en ekstra bred 4,2-tommers multitouchskjerm. Telefonen er utstyrt med en 1Ghz prosessor, 512MB RAM, men ikke noe innebygget lagring. Det følger dog med et 8GB Micro SD minnekort.

Det er tre fysiske knapper på fronten, tilbake, hjem og meny-knapp. På siden av telefonen finner vi volum og dedikert kameraknapp. Det irriterer oss noe at søke-knappen er borte, dette gjør mange operasjoner mer tungvinte.

Skjermen er vanlig LCD, men oppleves likevel som utrolig skarp og fargesterk, også utendørs. Sony Ericsson har lagt inn noe de kaller Sony Mobile BRAVIA Engine. Denne skal gi bedre rendering ved videoavspilling og spill. Dog sluker den endel strøm, så den kan være grei å slå av hvis du verdsetter å ha nok batteritid til en hel arbeidsdag.

Imponerende kamera
Kamera på denne mobiltelefonen er på 8,1mpx med en Exmor R-sensor for mobil med f/2,4-objektiv. Dette gjør at man i tillegg til å få svært så fine og skarpe bilder, selv innendørs, også kan ta opp video i 720p HD format.

En HDMI utgang på toppen av telefonen gjør at du enkelt kan koble telefonen til en TV og spille av filmene direkte fra mobiltelefonen.

Kommer med Android 2.3
– Vi går sterkt ut i 2011, med vårt mest spennende Xperia-produkt til nå. Her har vi pakket det aller ypperste av Sony-teknologi inn i en oppsiktsvekkende lekker design på den nyeste versjonen av Android-plattformen, sier markedssjef Anniken Amdam i Sony Ericsson Norge.

Og det kan vi virkelig si at Sony Ericsson har gjort med denne mobiltelefonen. De har lagt seg i selen for å rette opp alle feil de gjorde med de tidligere Xperia modellene. Timescape og Mediascape er nesten borte, skinningen av Android er fortsatt ganske ekstrem, men mer smakfull enn tidligere.

Borte er også Roadsynk og Moxier Mail. Nå benytter Sony Ericsson seg av den innebygde Exchange-klienten til Android. Mail-klienten har fått en «preview» funksjon hvis du legger telefonen på langs. Meget stilig.

Pluss 🙂

  • Dedikert kameraknapp
  • Lekkert design, både maskinvare og programvare
  • Kan brukes som trådløst aksesspunkt

Minus 🙁

  • Ingen søkeknapp
  • Litt billig-plast følelse
  • Ikke dual-core prosessor

Konklusjon
Sony Ericsson viser med Xperia Arc at de endelig tar Android på alvor. Med nyeste versjon av Android, lynende kjapp telefon og bra kamera bør denne slå ann hos både ungdom og businessfolk. Litt synd at de ikke har brukt dual-core prosessor som andre telefoner i det øverste prissegmentet, men helt ærlig, så var ikke det noe vi savnet i vår testperiode.

Til tross for noen svakheter i maskinvaren, så er vi så imponert over programvaren, at telefonen får vår høyeste score. Telefonen kommer på markedet i løpet av første kvartal 2011, veiledende pris ca. kroner 4400,-.

Maskinvare: [Rating:5/6]
Programvare: [Rating:6/6]
Totalt: [Rating:6/6]

Se også vårt bildegalleri.

2 kommentarer om “TEST: Sony Ericssons slanke toppmodell

Legg igjen en kommentar