Lager mobilt bredbånd på 100 megabit/s!

Operatøren Hi3G planlegger å bygge verdens første dual-mode LTE TDD/FDD-nettverk i Sverige og Danmark med datahastigheter på opptil 100 megabit/s.

Kinesiske ZTE, som er en av verdens største leverandører av telekommunikasjonsutstyr og nettverksløsninger, melder at de skal levere LTE-infrastruktur til operatøren Hi3G, som planlegger å bygge verdens første dual-mode LTE TDD/FDD-nettverk i Sverige og Danmark.

I avtalen ligger det også at ZTE skal levere 3G-infrastruktur til oppgradering av Hi3Gs 3G-nettverk.

Bra for fremtidige oppdateringer

Basestasjonene som skal leveres vil være basert på ZTEs Uni-RAN SDR-teknologi, noe som gjør det mulig for Hi3G å støtte alle eksisterende mobilstandarder og frekvensbånd, deriblant det oppgraderte 3G-nettverket og de to versjonene av LTE, TDD og FDD.

SDR-teknologien gjør også at Hi3G kan utføre fremtidige oppgraderinger av infrastrukturen uten å måtte anskaffe nye basestasjoner.

Tre ulike mobilstandarder

– Vi valgte ZTE som leverandør til oppgraderingen av 3G-nettverket og LTE-nettverkene i Sverige og Danmark på grunn av muligheten til å ha tre ulike mobilstandarder i den samme fysiske infrastrukturen, samt den lave eierkostnaden. ZTEs høyteknologiske dual-mode LTE-løsninger og raske leveringstid innfrir definitivt våre krav til en leverandør, sier Peder Ramel, som er administrerende direktør i Hi3G.

Samarbeider allerede med Telenor

ZTE har arbeidet med mer enn 20 LTE-prosjekter sammen med en rekke operatører, deriblant Telenor.

– Avtalen med Hi3G er et stort gjennombrudd for ZTE i det fremskredne nordiske markedet, noe som demonstrerer vår evne til å levere infrastruktur til mobile bredbåndsnettverk med høy hastighet. Avtalen kommer i kjølvannet av et fremgangsrikt år som blant har inneholdt flere mobiltelefon- og nettbrettlansering i hele regionen, samt andre infrastrukturavtaler med nordiske operatører i utlandet, sier Thomas Granström, som er administrerende direktør i ZTE Norden.

 

Legg igjen en kommentar