20 prosent billigere å ringe med mobil

Roamingprisene – altså prisene mellom de ulike mobiloperatørene – blir redusert med rundt 20 prosent. Dette betyr at mobilprisene i Norge blir tilsvarende billigere fra i dag av.

OBS! DETTE VAR MOBIZMAGS APRILSPRØK!

LES MERE OM SPØKEN HER.

Bakgrunnen for prisreduksjonen er et nytt EU-direktiv som Post- og teletilsynet nå pålegger norske mobiloperatører å følge.

EU-direktivet sier at de som ringer mest skal få størst rabatt. Men de som ringer mye over landegrensene, samt de som har såkalte famileabonnement, vil kunne spare mye på nyordningen.

Ta kontakt med mobiloperatøren

–  Det er uklart hvor mye dette konkret utgjør for den enkelte mobilbruker, men dette kan du finne ut av ved å ringe til kundeservice hos din mobiloperatør. Alle operatører har i løpet av uken mottatt den spesielle EU-kalkylen som skal benyttes i dette tilfellet, sier spesialrådgiver Tore Skarsholm i Forbrukerombudet.

Kan få konsekvenser

Nyheten om kutt i roamingprisene gjør at norske forbrukere har grunn til å juble, men nyordningen kan få alvorlige konsekvenser for enkelte mobiloperatører.  Telenor og NetCom vil selvfølgelig merke det, men det vil bli betydelig hardere for mindre mobiloperatører som eksempelvis Ludo.

”Vi tar nyheten om den pålagte prisreduksjonen svært alvorlig, og har derfor klaget saken inn for Samferdselsdepartementet”, skriver Ludo-sjef Idar Vollvik i en SMS til Mobizmag.no

–  Selv om vi Norges største mobiloperatør, bekymrer nyordningen oss. Vi vurderer nå hva vi skal gjøre, sier pressetalsmann Anders Melgaard i Telenor.

Må ha vist om omleggingen

Kilder i NetCom sier at omleggingen til en ny abonnementstruktur som Telenor innførte nylig, har direkte sammenheng med prisreduksjonene i roaming/mobilprisene som gjelder fra i dag av.

NetCom skal også være i ferd med å innføre kun to typer mobilabonnement, men dette vil de ikke kommentere på grunn av konkurransehensyn.

Politisk betent

–  Vi håper at denne rabattordningen blir kortvarig ettersom den får store konsekvenser for våre medlemmer. Vi har derfor bedt om å få et møte med statsråden. Det er klart at saken er politisk betent, sier  ansvarlig for telekomsaker, Per Frydenlund, i bransjeorganisasjonen IKT Norge.

–  Vi registerer at det er en del misnøye mot nyordningen. Jeg kan bekrefte at vi i dag har mottatt henvendelser fra IKT Norge og en noen mobiloperatører, men på nåværende tidspunkt vet jeg ikke når saken blir behandlet, sier statssekretær Brynjar Sagfors i Samferdselsdepartmentet.

Vil jobbe med saken

–  Norske mobilpriser er generelt for høye. Og roamingpriser i et europeisk perspektiv er noe av det første jeg kommer til å jobbe med som norsk EU-utsending i Brussel fra august av, sier avtroppende sjef i Post- og teletilsynet, Willy Jensen.

Det ble for noen måneder kjent at PT-sjefen blir Norges første telepolitiske EU-utsending i Brussel.

OBS! DETTE VAR MOBIZMAGS APRILSPRØK!

LES MERE OM SPØKEN HER.

3 thoughts on “20 prosent billigere å ringe med mobil

Legg igjen en kommentar