Ble du lurt 1. april?

Av
Oppdatert: 4. april, 2011

Nei dessverre, roamingprisene – altså prisene mellom de ulike mobiloperatørene – blir IKKE redusert med rundt 20 prosent. Mange gikk på Mobizmags aprilspøk.

1. april skrev vi at mobilprisene i Norge ville bli redusert med 20 prosent på grunn at roamingsprisene hadde blitt redusert. Bakgrunnen var angivelig et nytt EU-direktiv som Post- og teletilsynet ville pålegge norske mobiloperatører å følge.

Det nye “EU-direktivet” sa at de som ringer mest skal få størst rabatt. Men de som ringer mye over landegrensene, samt de som har såkalte famileabonnement, vil kunne spare mye på nyordningen …

Også pressen ble lurt

Saken ble heftig diskutert på Facebook og Twitter.

Redaksjonen fikk også flere henvendelser fra lesere og andre pressefolk (!) som trodde på “nyheten”.

Vi beklager – men saken var en 1. april spøk.  :-)

Tok du ikke disse feilene i artikkelen?

Oppmerksomme lesere ville kanskje lure på hvem pressetalsmann Anders Melgaard i Telenor er? Fasit: Telenor har pressetalsmenn som heter Anders Krokan og Dag Melgaard.

Bransjeorganisasjonen IKT Norge har ingen ansvarlig for telekomsaker som heter Per Frydenlund. Fasit: Fredrik Syvertsen er Direktør for næringsutvikling og Torgeir Waterhouse er direktør for internett og nye medier.

Statssekretær Brynjar Sagfors i Samferdselsdepartmentet eksisterer ikke. Fasit: Statssekretæren heter Lars Erik Bartnes.

I aprilspøken ble det hevdet at kilder i NetCom sa at omleggingen til en ny abonnementstruktur som Telenor innførte nylig, hadde direkte sammenheng med prisreduksjonene i roaming/mobilprisene som gjelder fra 1. spril. Fasit: Telenor har riktig nok lagt om sin abonnementsstruktur, men det har neppe noe med roamingprisene å gjøre …

Avtroppende sjef i Post- og teletilsynet, heter fortsatt Willy Jensen, og han mener faktisk at norske mobilpriser generelt er for høye. Han blir ganske riktig norsk EU-utsending i Brussel fra august av – men Mobizmag.no er ikke sikker på at norske mobilpriser blir det første han tar opp der …  😉

 

4 kommentarer

 1. Pingback: 20 prosent billigere å ringe med mobil | Mobizmag.no - Mobile Business Magazine

 2. Moskus

  4. april, 2011 at 13:33

  Skal ikke en aprilspøk være litt morsom? 😉
  At det ikke blir 20% billigere å roame er jo bare trist…

 3. Trond Heggelund

  5. april, 2011 at 05:03

  Hva som er morsomt er subjektivt. Men husk at en aprilspøk også skal være troverdig dersom folk skal gå på den. Og det gjorde mange i dette tilfellet … så da kan man jo diskutere om den var vellykket eller ikke :-)

 4. Moskus

  5. april, 2011 at 10:34

  Humor er veldig subjektivt, for all del! Og det er jo særdeles morsomt å få resten av pressekorpset til å gå på limpinnen. :)

  Men likevel kunne det vært litt mer å trekke på smilebåndet for. Google Motion er eksempel på en festlig aprilspøk. Foreslår at neste års aprilspøk ikke blir at DLD blir fjernet (nå som det idiotisk nok blir innført)… 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *