Ble du lurt 1. april?

Nei dessverre, roamingprisene – altså prisene mellom de ulike mobiloperatørene – blir IKKE redusert med rundt 20 prosent. Mange gikk på Mobizmags aprilspøk.

1. april skrev vi at mobilprisene i Norge ville bli redusert med 20 prosent på grunn at roamingsprisene hadde blitt redusert. Bakgrunnen var angivelig et nytt EU-direktiv som Post- og teletilsynet ville pålegge norske mobiloperatører å følge.

Det nye «EU-direktivet» sa at de som ringer mest skal få størst rabatt. Men de som ringer mye over landegrensene, samt de som har såkalte famileabonnement, vil kunne spare mye på nyordningen …

Også pressen ble lurt

Saken ble heftig diskutert på Facebook og Twitter.

Redaksjonen fikk også flere henvendelser fra lesere og andre pressefolk (!) som trodde på «nyheten».

Vi beklager – men saken var en 1. april spøk.  🙂

Tok du ikke disse feilene i artikkelen?

Oppmerksomme lesere ville kanskje lure på hvem pressetalsmann Anders Melgaard i Telenor er? Fasit: Telenor har pressetalsmenn som heter Anders Krokan og Dag Melgaard.

Bransjeorganisasjonen IKT Norge har ingen ansvarlig for telekomsaker som heter Per Frydenlund. Fasit: Fredrik Syvertsen er Direktør for næringsutvikling og Torgeir Waterhouse er direktør for internett og nye medier.

Statssekretær Brynjar Sagfors i Samferdselsdepartmentet eksisterer ikke. Fasit: Statssekretæren heter Lars Erik Bartnes.

I aprilspøken ble det hevdet at kilder i NetCom sa at omleggingen til en ny abonnementstruktur som Telenor innførte nylig, hadde direkte sammenheng med prisreduksjonene i roaming/mobilprisene som gjelder fra 1. spril. Fasit: Telenor har riktig nok lagt om sin abonnementsstruktur, men det har neppe noe med roamingprisene å gjøre …

Avtroppende sjef i Post- og teletilsynet, heter fortsatt Willy Jensen, og han mener faktisk at norske mobilpriser generelt er for høye. Han blir ganske riktig norsk EU-utsending i Brussel fra august av – men Mobizmag.no er ikke sikker på at norske mobilpriser blir det første han tar opp der …  😉

4 thoughts on “Ble du lurt 1. april?

  1. Skal ikke en aprilspøk være litt morsom? 😉
    At det ikke blir 20% billigere å roame er jo bare trist…

  2. Hva som er morsomt er subjektivt. Men husk at en aprilspøk også skal være troverdig dersom folk skal gå på den. Og det gjorde mange i dette tilfellet … så da kan man jo diskutere om den var vellykket eller ikke 🙂

  3. Humor er veldig subjektivt, for all del! Og det er jo særdeles morsomt å få resten av pressekorpset til å gå på limpinnen. 🙂

    Men likevel kunne det vært litt mer å trekke på smilebåndet for. Google Motion er eksempel på en festlig aprilspøk. Foreslår at neste års aprilspøk ikke blir at DLD blir fjernet (nå som det idiotisk nok blir innført)… 😉

Legg igjen en kommentar