Forvent angrep mot din smarttelefon

De store mobile plattformene er så utbredt at de er blitt mål for nettkriminelle. Symantec forventer at angrepene vil fortsette de kommende årene.

I 2010 var de fleste angrepene rettet mot mobile enheter i form av trojanere som utgir seg for legitime programmer.

Enkelte av disse er bygget opp fra grunnen som virus, mens andre er legitime programmer som har fått ondsinnete tillegg.

Angriperen distribuerer programmene sine gjennom vanlige app-butikker, noe som nylig ble observert med trojaneren ”Pjapps”.

Angriper sårbarheter

Sikkerheten i moderne mobiltelefoner er minst like effektiv som i stasjonære og bærbare datamaskiner, men trass i det kan nettkriminelle ofte gå rundt sikkerhetsvernet ved å angripe sårbarheter i programmer som lastes ned og brukes på den mobile plattformen.

Disse sårbarhetene er dessverre ganske vanlige, og Symantec dokumenterte 163 sårbarheter som kunne utnyttes av hackere for å få hel eller delvis kontroll med enheter som kjører populære mobile plattformer.

I 2011 har angripere allerede benyttet denne metoden for å infisere hundretusentalls mobile enheter.

Kan ikke håndtere sikkerheten

I følge sikkerhetsselskapet Mocana er det ingen overraskelse at 47 prosent av bedriftene oppgir at de ikke kan håndtere riskene forbundet med mobile enheter tilstrekkelig godt.

Over 45 prosent sier at sikkerhetsspørsmål er det største hinderet mot å introdusere flere smarte enheter i bedriften.


 

1 thought on “Forvent angrep mot din smarttelefon

Legg igjen en kommentar